Δυο φορές κατατέθηκε, δυο φορές αποσύρθηκε και άλλες τόσες κατατέθηκε μεν προς συζήτηση αλλά δεν συζητήθηκε. Μιλάμε για τις γεωτρήσεις στον συνεταιρισμό Βουλευτών “Πολιτεία”. Και όλα αυτά έως την Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, της 24ης Ιουνίου, όπου καταψηφίστηκε και απορρίφθηκε πανηγυρικά, οριστικά και αμετάκλητα.

Η «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υφιστάμενου δικτύου γεωτρήσεων του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην περιοχή Κηφισιά Αττικής», που ταλαιπώρησε περισσότερες από μια θητείες του Περιφερειακού Συμβουλίου, τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια, συλλόγους, συλλογικότητες και δεκάδες συνειδητοποιημένων πολιτών, αποτελεί πια παρελθόν για την Αττική και τα θεσμικά της όργανα. Καταψηφίστηκε και καταδικάστηκε μαζί με όλο το παράλογο, το αντι-περιβαλλοντικό και το παράνομο των απαιτήσεων της.

Η περιφερειακή παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» σημειώνει για το θέμα: οφείλουμε να συγχαρούμε από καρδιάς όσες και όσους αγωνίστηκαν με πάθος όλους αυτούς τους μήνες στο όνομα του δίκαιου, της δικαιοσύνης και της προστασίας ενός κατεξοχήν κοινού αγαθού, όπως το νερό. Και οφείλουμε να τις/τους ευχαριστήσουμε διπλά γιατί μας έδωσαν την μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε, με το ίδιο πάθος, τον συγκινητικό τους αγώνα. Μεταξύ τους, η Ράνια Ντάλλη, νομικός, η Λάουρα Αλιπράντι και η Μαργαρίτα Βάρσου, περιφερειακός σύμβουλος της Παράταξης «Νέα Αρχή», όλες Κηφισιώτισσες, όλες συνειδητοπoιημένοι πολίτες ίσως όπως ελάχιστοι.

Στο περίφημο άρθρο «Η τραγωδία των κοινών αγαθών» του 1968, ο Γκάρετ Χάρντιν – βιολόγος οικολογικής οπτικής – προτάσσει ότι οι χρήστες ενός κοινού αγαθού παραμένουν βασανιστικά μετέωροι μεταξύ της επιλογής του προσωπικού συμφέροντος και της επιλογής του συλλογικού καλού. Η «λύτρωση», σύμφωνα με τον Χάρντιν, επέρχεται μόνο με την παρέμβαση μιας εξωτερικής αρχής - πολιτικού ή και νομοθετικού χαρακτήρα - που επιβάλλεται για την αποφυγή της «τραγωδίας», για την διαφύλαξη του συμφέροντος και του καλού της κοινότητας πολύ πριν από την προστασία του ατομικού συμφέροντος του καθένα. Αυτό έπραξε στην προκειμένη περίπτωση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην Συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου 2020. Συνειδητά, ομόφωνα, οριστικά και αμετάκλητα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος