Στο Δήμο Λαυρεωτικής βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 για να παραδώσει ένα ειδικό απορριμματοφόρο, 110 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 80 εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης.

Στην παράδοση του εξοπλισμού ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Αδάμης, οι Αντιδήμαρχοι Πάλλη Δήμητρα, Ζαγουρής Χαράλαμπος, Μακροδημήτρης Αθανάσιος, Κανελλοπούλου Ελένη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ Τσίκλος Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωστάλας Αντώνης, ο Σχίζας Ιωάννης Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι επικεφαλής παρατάξεων Κωνσταντίνος Λεβαντής και Σταύρος Κρητικός.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη είπε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και θέλω εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου να τον ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που έχουμε, για τη βοήθεια που δίνει στον τομέα της καθαριότητας και γενικά για το όραμα που έχουμε και τα σχέδια που κάνουμε για έναν Δήμο καθαρό. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με τα κατάλληλα εργαλεία και τον αναγκαίο εξοπλισμό. ...Μαζί με την Περιφέρεια, με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όλα τα στελέχη δίνουμε τη μάχη μας. Είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο θα πετύχουμε».

Tην Τρίτη 23/6 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε το Δήμο Σαρωνικού, προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρο και εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Η παράδοση έγινε στον χώρο του Δημαρχείου Σαρωνικού στον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Βασίλη Μπούτση, Αντιδημάρχων αλλά και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα, παρέδωσε στον Δήμαρχο Σαρωνικού ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων (με δυνατότητα λειτουργίας ως πλυντήριο κάδων αλλά και για τον καθαρισμό του σημείου από όπου γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων με χρήση πιεστικού, 110 από τους 180 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων που θα δοθούν συνολικά και 80 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια του δήμου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, τόνισε ότι η παράδοση τόσο του απορριμματοφόρου όσο και των κάδων γίνεται σε μια χρονική περίοδο που οι ανάγκες του δήμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που παρατηρούνται κατά τη θερινή περίοδο από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών στις παραλίες του δήμου. Παράλληλα, ο Π. Φιλίππου επισήμανε ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη και η επικαιροποίηση – αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, στο οποίο έχει δοθεί ξεχωριστή βαρύτητα στη διαχείριση των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων, οι ποσότητες των οποίων αυξάνονται δραματικά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 256 guests και κανένα μέλος