Πρωτιά σε Κικίλια και  Θεοδωρικάκο με τρίτο τον Δένδια- Δύο "νότιοι" στην πρώτη τριάδα των υπουργών

Στις δημοτικότητες των υπουργών, που κυκλοφόρησε σήμερα 2 Ιουλίου 2020, η MRB, η εικόνα έχεις ως εξής:

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διατηρεί την πρωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού με 42,4% θετικές γνώμες και 33,6% αρνητικές.

Δεύτερος  είναι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος όχι μόνο ανέβηκε κατά δύο θέσεις, αλλά έχει και το καλύτερο ισοζύγιο  με 36,5%, θετικές γνώμες και 26,6% αρνητικές

Τρίτος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 36,5% κι αυτός θετικές γνώμες, αλλά με 39,4 αρνητικές γνώμες, δηλαδή 12,8% περισσότερες από τον T. Θεοδωρικάκο με τον οποίο εμφανίζονται στο ίδιο επίπεδο των θετικών γνωμών.

Ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 35.9% θετικές γνώμες με 24,8% αρνητικές γνώμες

Και 5ος ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 35,1% θετικές γνώμες και 40,3% αρνητικές.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο πρώτος σε δημοτικότητα ήταν ο M. Χρυσοχοΐδης, δεύτερος ο Νίκος Δένδιας, τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας, τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πέμπτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες τις έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην 8η θέση με 54,7% και θετικές  27,8% (τον Δεκέμβριο ήταν 28,7% θετικές και 57,6% οι αρνητικές). Ο Aδ. Γεωργιάδης είναι και ο πιο γνωστός από τους υπουργούς καθώς μόλις το 3,1% δηλώνει ότι μόλις που ξέρει ή δεν έχει ακούσει το όνομά του, ενώ ο Κ. Πιερρακάκης στον αντίστοιχο δείκτη που οι πολίτες δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζουν έχει 27,3% και ο Τ. Θεοδωρικάκος 20,3% που σημαίνει ότι και για τους δύο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης αν γίνουν πιο γνωστοί στο εκλογικό σώμα. Τον υψηλότερο δείκτη μη αναγνωρισιμότητας έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας με 47,4% ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση της δημοτικότητας με 14,1% θετικές και 22,7% αρνητικές γνώμες.

Γενικά το ισοζύγιο θετικών - αρνητικών γνωμών πιο ευνοϊκό είναι για τους κ.κ. Θεοδωρικάκο και Πιερρακάκη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος