Το έχει μισθώσει ο Δήμος για χρήσεις πολιτιστικές και άλλες


Κραυγές αγωνίας από κατοίκους της Βούλας, δεχθήκαμε, όταν είδαν το μοναδικό ίσως παραδοσιακό κτίριο με την πέτρινη κόκκινη πέτρα να ...γκρεμίζεται.
Το κτίριο το έχει μισθώσει ο Δήμος ΒΒΒ προκειμένου να αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα σεβαστεί την ...πέτρα και θα αφήσει τον κορμό του ίδιο, για να κοσμεί την καρδιά της Βούλας.
Eχουμε γράψει κατά καιρούς (από το 2015) για το πέτρινο κτήριο επί των οδών Β. Παύλου 51 και Αισώπου, για την τύχη του. Μετά από πρωτοβουλίες κατοίκων πρωτοστατούντος της καθηγήτριας παν/μίου Βούλας Λαμπροπούλου, ο  Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ήρθε σε επαφή με τους κληρονόμους του κτηρίου (Κληροδότημα Μάξιμου Μητσόπουλου), το οποίο σήμερα κατέχει η Ακαδημία Αθηνών και ξεκίνησε μία διαδικασία   αλλεπάλληλων συναντήσεων προκειμένου να το αξιοποιήσει,  είτε ως χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων είτε ως χώρο φιλοξενίας ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Εχουν ακουστεί διάφορα για τη χρήση του και περιμένουμε με αγωνία να δούμε την τελική μελέτη, γι' αυτό σύντομα θα επανέλθουμε.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος