Το 1ο Νηπιαγωγείο Βούλας συνεχίζοντας τις ευρωπαϊκές δράσεις του συμμετέχει σε νέα στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολείων με στόχο την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις μεταξύ σχολείων ΚΑ229 το 1ο Νηπιαγωγείο Βούλας υλοποιεί καινοτόμες δράσεις στο σχέδιο εργασίας «Active Start in Kindergarten» και συνεργάζεται ως εκπρόσωπος της Ελλάδας με σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από άλλες έξι χώρες, Λιθουανία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Πορτογαλία.

Ο τελικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος που έχει διάρκεια μέχρι το 2021 είναι η έκδοση ενός κοινού βιβλίου, διασκεδαστικού για τα παιδιά και χρήσιμου για τους δασκάλους, που θα περιέχει ξεχωριστές καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. Έτσι οργανώνονται από όλα τα σχολεία της σύμπραξης πολυποίκιλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με σκοπό την αναζήτηση σύγχρονων πρακτικών που θα αγγίζουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών, και θα βοηθούν τα νήπια να αναπτύξουν γνωστικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες χρήσιμες για την μετέπειτα ζωή τους.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βούλας, αλλά και οι οικογένειες τους συμφωνούν ότι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα είναι μια συναρπαστική εμπειρία που διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές τους. Η ανταλλαγή καινοτόμων ιδεών και καλών πρακτικών, που εφαρμόζονται ανά την Ευρώπη, δίνει νέα πνοή στην καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή, που αποτελεί τη βάση της εκπαίδευσης, είναι σημαντικό τα νήπια να βιώνουν τέτοιες δράσεις με ευρωπαϊκό αποτύπωμα, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας. Άλλωστε οι σημερινοί μικροί μαθητές θα είναι αύριο οι ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες, που θα έχουν μάθει να συμβιώνουν αρμονικά και να συνεργάζονται.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος