Συνάντηση Περιφερειάρχη με τέσσερις δημάρχους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τους Δημάρχους τεσσάρων Δήμων της Ανατ. Αττικής προκειμένου να εξευρεθεί χώρος για δημιουργία διαδημοτικής Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων. Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ραφήνας Πικερμίου, Σπάτων Αρτέμιδας, Μαρκοπούλου και Παιανίας.

Ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες και κρίνει αναγκαίο το έργο για την Ανατ. Αττική προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα και να μειωθεί παράλληλα και το κόστος, από 50 ευρώ που είναι σήμερα στα 30 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπερι φερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων Α. Μαυρόπουλος, το στέλεχος του ΕΔΣΝΑ Γ. Χουντής, οι δήμαρχοι Μαρκοπούλου Κ. Αλαγιάννης, Παιανίας Ι. Μάδης, Σπάτων-Αρτέμιδας Δ. Μάρκου και Ραφήνας-Πικερμίου Ευαγ. Μπουρνούς και στελέχη των Δήμων, όπου όλοι συμφώνησαν να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υλοποίησης του έργου με την αξιολόγηση όλων των προτάσεων χωροθέτησης της ΜΕΒΑ.

Όπvς είπε ο Γ. Πατούλης, η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται αποκεντρωμένα, σε τοπικό επίπεδο και μέσα από ένα δίκτυο διαδημοτικών συνεργασιών.

«Στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δημιουργία μιας υποδειγματικής πρότυπης μονάδα Επεξεργασίας», κατέληξε ο Γ. Πατούλης.

Στη συζήτηση πάντως, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος χώρος και δεν “άνοιξε τα χαρτιά του” ο Περιφερειάρχης. Αναμένουμε τα νεότερα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος