Η συγκέντρωση, έδωσε το στίγμα με την πολύ καλή παρουσία τους σε έναν χώρο συμβολικό.

Η Βουλιαγμένη απάντησε. Η συγκέντρωση που προγραμμάτισαν και πραγματοποίησαν κάτοικοι της Βουλιαγμένης, έδωσε το στίγμα με την πολύ καλή παρουσία τους σε έναν χώρο συμβολικό. Την επίσημη είσοδο του Δημαρχείου της Βουλιαγμένης.

Πλήθος πολιτών κυρίως Βουλιαγμενιωτών, αλλά όχι μόνο συγκεντρώθηκαν μπροστά στο παλιό δημαρχείο, για να ενημερωθούν, να οργανωθούν και να διαμαρτυρηθούν, ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέκταση της μαρίνας Βουλιαγμένης.

Μία ανοιχτή συγκέντρωση και βήμα για κάθε πολίτη που ήθελε να εκφράσει τη γνώμη του. Τουλάχιστον η μισή πλατεία ήταν τόσο γεμάτη που ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου που επιτάσσουν τα μέτρα ενάντια στο covid-19.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στην αρνητική επιβάρυνση της φαραωνικής επέκτασης της μαρίνας στη Βουλιαγμένη.

Ανάμεσα στους ομιλητές ο Γιώργος Γκιώνης, παλιός Βουλιαγμενιώτης με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο περιβάλλον.

Η επέκταση της μαρίνας της Βουλιαγμένης θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον κόλπο και η Βουλιαγμένη θα χάσει αυτό το όνομα που διατηρεί διεθνώς· για την ήπια, ανθρώπινη, ανάπτυξή της.

Μεταξύ άλλων μίλησαν:

- Ο γνωστός ποινικολόγος και εδώ και δεκαετίες Βουλιαγμενιότης Αλέξης Κούγιας ο οποίος κατά δήλωσή του μέχρι τώρα απείχε συνειδητά από τα κοινά της πόλης και ασχολείται πρώτη φορά αφού “αφορά το μέλλον των παιδιών μας, και των παιδιών των παιδιών μας, που θα ζήσουν σε αυτήν την πόλη”.

Δεν έχει ο δήμος τη μελέτη για τη μαρίνα!

Μάλιστα δήλωσε ότι του έκανε εντύπωση μια τέτοια εκδήλωση στη Βουλιαγμένη που θεωρείται μια πιο “ελιτίστικη περιοχή”. Δήλωσε ότι διατίθεται να αναλάβει το νομικό κομμάτι της κίνησης ενάντια στην επέκταση της μαρίνας και μάλιστα χωρίς αμοιβή για τις υπηρεσίες του. Ενημέρωσε δε τους συγκεντρωμένους ότι έχει ζητηθεί ήδη από το δήμο να δώσει την περιβαλλοντική μελέτη στους διοργανωτές για να την εξετάσουν και να δουν από εκεί σε ποιες νομικές ενέργειες μπορούν να προβούν, αλλά «ο δήμος δήλωσε ότι δεν έχει την μελέτη, Οπότε είμαστε σε αναμονή».

σημείωση έκδοσης: Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ο Δήμος να μην έχει τη μελέτη, όταν πριν από δύο περίπου εβδομάδες υπερψήφισε τη μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο!!! Δηλαδή ψήφισε αόρατη μελέτη...

Ο τοπικός σύμβουλος Βουλιαγμένης και όλη του τη ζωή αυτοδιοικητικός από διάφορα πόστα, Διον. Κοντονής μίλησε για το “φαραωνικό έργο” όπως το χαρακτήρισε και μας συστήθηκε ως επικεφαλής μιας καινούργιας δημοτικής παράταξης η οποία θα διεκδικήσει το δήμο στις επόμενες εκλογές.

Ιδιαίτερη μνεία – όπως και αρκετοί άλλοι ομιλητές – έκανε στον για πολλές δεκαετίες δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρ. Κασιδόκωστα για τον οποίο είπε ότι προστάτευε το περιβάλλον της πόλης.

Διχαστικός ήχησε στα αυτιά μου και άλλων – όπως φάνηκε από ομιλητές που ακολούθησαν – ο λόγος του όταν είπε ότι “δεν θα μας πούνε οι Βουλιώτες τι να κάνουμε στην Βουλιαγμένη”, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι μεταξύ των συμπορευόμενων στον αγώνα των κατοίκων της Βουλιαγμένης ήταν και ουκ ολίγοι κάτοικοι της Βούλας, της Βάρης, αλλά και άλλων περιοχών, με αποτέλεσμα να αναφωνήσω “ηρεμήστε παιδιά, όλοι Έλληνες είμαστε!”.

 

Από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου ΒΒΒ, μίλησαν οι επιεκφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας, Θ. Ματόπουλος και Κ. Πασακυριάκος.

Ο Κ. Πασακυριάκος από την “Λαϊκή Συσπείρωση” ενημέρωσε ότι ως δημοτική κίνηση έχουν ζητήσει και πάρει την επιστημονική θέση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος την οποία θα δημοσιεύσει τις προσεχείς ημέρες και μέρος της οποίας διέθεσε στον Τύπο το πρωί της ίδιας ημέρας (σχετικά στη σελ. 7).

Ο πρόεδρος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών, Μάκης Σταύρου, τόνισε, φέρνοντας παραδείγματα, ότι δεν είναι μόνο στη Βουλιαγμένη το πρόβλημα αλλά στο παραλιακό μέτωπο συνολικά και ότι έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι όλων των δήμων ενωμένοι και σαν πρόβλημα που αφορά όλους τους δήμους από τον Πειραιά μέχρι το Λαύριο.

Μίλησε και ένας πρώην Πρόεδρος του ΕΟΤ που είχε ενδιαφέρουσες θέσεις. Είπε ότι ο τουρισμός θα πρέπει να είναι με την κοινωνία και από για την κοινωνία, αλλιώς κερδίζουν μόνο οι επενδυτές. Επίσης είπε ότι δεν νοείται τουρισμός χωρίς προστασία του περιβάλλοντος. Χωρίς περιβάλλον δεν έχεις τουρισμό.

Αυτό το τελευταίο το ξέρει πολύ καλά η Ισπανία που τσιμέντωσε όλη την ακτογραμμή της και ερήμωσε από τουρισμό.

Μίλησε ένας άλλος που λόγω τις επαγγελματικής του ιδιότητας επικέντρωσε στα τεχνικά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στο πόσο αυτή βρίθει σκοπούμενων ανακριβειών, λαθών και παραλείψεων. Τόσο που την χαρακτήρισε όχι μελέτη αλλά ευχολόγιο.

Κώστας Κ. Βενετσάνος

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος