Με δελτίο τύπου, ο Δήμος ΒΒΒ, μας ενημερώνει ότι οι ελεύθερες παραλίες σε όλο το Δήμο είναι πλέον καθαρές και οργανωμένες, έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους.

Χαιρόμαστε γι’ αυτό και επιβραβεύουμε το Δήμο. Προτρέπουμε δε τους πολίτες να σεβαστούν την καθαριότητα και να μην καταστρέφουν τις όποιες εγκαταστάσεις.

Γράφει συγκεκριμένα ο Δήμος:

Οι παραλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, οργανωμένες, καθαρές, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και ανέσεις, είναι σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχτούν λουόμενους και επισκέπτες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος μας, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την συντήρηση των υποδομών και τον καθαρισμό των ακτών, την τοποθέτηση δωρεάν ψάθινων ομπρελών, την εγκατάσταση του seatrack για άτομα με κινητικά προβλήματα, την τοποθέτηση χημικών τουαλετών και αποδυτηρίων.

 

Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί:

150 ψάθινες ομπρέλες στις ελεύθερες παραλίες της Βούλας, δίπλα από το Δημαρχείο, στο μικρό Καβούρι, στο πρώην εστιατόριο Ακτή και στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας.

― 20 χημικές τουαλέτες στις ελεύθερες παραλίες στο κάμπινγκ Βούλας, στην Παναγίτσα Βούλας, στο πρώην ΒΟ, στο πάρκινγκ του Ομίλου Βούλας (ΝΑΟΒ), στη Δυτική και την Ανατολική Παραλία Βάρκιζας.

― 15 αποδυτήρια στις ελεύθερες παραλίες δίπλα από το Δημαρχείο, στο πρώην ΒΟ και στο ΝΑΟΒ.

Με αυστηρούς όρους υγιεινής ελεύθερες για όλους, οι παραλίες του Δήμου μας είναι έτοιμες να σας υποδεχθούν. Καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!»

 

Kι όμως υπάρχουν κωλύματα

Επειδή είμαι λάτρης της ελεύθερης ακτής και κολύμβησης και κολυμπώ όλο το χρόνο, θεωρώ ότι πρέπει να επισημάνω κάποια “μελανά” σημεία, που ο Δήμος οφείλει να σκύψει και να επιδιώξει να τα λύσει.

Το ένα αφορά την ελεύθερη παραλία του πρ. κάμπινγκ Βούλας, που πολύ συχνά ρυπαίνεται με λύματα και δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα λύση. Θα μου πείτε, ότι η παραλία αυτή έχει μισθωθεί σε “επενδυτές” και επομένως το πρόβλημα ανήκει σ’ αυτούς. Επειδή όμως η “επένδυση” καθυστερεί, θεωρώ ότι ο Δήμος πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.

Για τα λύματα έχουμε γράψει πολλές φορές με εικόνες που είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες, αλλά και ομάδα λουομένων προσέφυγε πρόσφατα στον εισαγγελέα. Γιατ ο θέμα αυτό όμως θα επανέλθουμε.

Επίσης η ανατολική παραλία της Βάρκιζας έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με το έργοτάξιο που έχουν στήσει οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει να φτιάξουν το ρέμα του Κόρμπι, το οποίο όμως το βλέπω να πηγαίνει με ρυθμό χελώνας.

Να θυμίσω ότι εγκαινιάστηκε με ...δάφνες από την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου παρόντος και του δημάρχου του Δήμου και υποτίθεται ότι θα είχε πλέον ολοκληρωθεί, αλλά δυστυχώς βρίσκεται στη “μέση του πουθενά” ρυπαίνοντας συνεχώς τη θάλασσα της Βάρκιας, πέρα από την ακτή που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, άτακτο.

Και εδώ, οφείλει ο δήμαρχος, να πιέσει την περιφέρεια και τον περιφερειάρχης Γ. Πατούλη, που είναι “ανοιχτός” σε έργα, και είναι έργο που το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, να το προωθήσει και να το ολοκληρώσει.

Αννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 302 guests και κανένα μέλος