Από την Δευτέρα 25-5-20 οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

Μέχρι να εκδοθούν νέες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), οι προπονήσεις για κάθε αθλούμενο θα διαρκούν το μέγιστο έως 1 ώρα ημερησίως, ενώ απαγορεύονται οι μεταξύ τους επαφές και/ή οι ομαδικές ασκήσεις.

- Πριν την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι θα συμπληρώνουν και θα υπογράφουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου, που μπορούν να εκτυπώσουν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf. Αν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, είναι απαραίτητο να λάβουν ιατρική βεβαίωση για άθληση από καρδιολόγο.

- Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση.

- Προκειμένου να εισέλθουν για προπόνηση, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους υπογραμμένο, το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου, το οποίο παραδίδουν στον εκάστοτε φύλακα. Σε περίπτωση που ο αθλούμενος είχε νοσήσει από κορωνοϊό, επιδεικνύει την επικαιροποιημένη ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.

  • Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων είναι 80 άτομα.

Για επιπλέον πληροφορίες και για οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολίτες μπορούν να ανατρέξουν στους σχετικούς συνδέσμους της Γ.Γ.Α., στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός & COVID-19»: https://gga.gov.gr/images/6%CE%A4154653%CE%A04-%CE%9F%CE%946.pdf &

https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται και τηρείται η σχετική νομοθεσία, η οποία, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες, έντυπα, κ.α., έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α., στην ενότητα «Αθλητισμός & COVID-19» https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports και επικαιροποιούνται καθημερινά.

Eπανεκκίνηση στο Δήμο ΒΒΒ

Ο Δήμος ΒBB και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.), προχωρούν στην επαναλειτουργία του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν για τις δράσεις των συλλόγων τού Δήμου, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα παραχωρήσεων.

Για τους δημότες και κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, θα διατίθενται το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βάρης «Κ. ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ» και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης. Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τις παρακάτω οδηγίες:

- Οι αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 14:00.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος