Με ανακοίνωσή της, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδο (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) ζητάει να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία.

Γράφει μεταξύ άλλων:

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΑΛΙΤΙ

Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία και η υπουργική απόφαση για τις κάμερες, ζητάει η Α.Σ.Γ.Μ.Ε.

Η μαζική κατακραυγή, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο νομοθέτημα που μετατρέπει το μάθημα στην τάξη σε τηλε-ριάλιτι δεν ήταν αρκετή. Η Υπουργός Παιδείας προχώρησε, στις 15-5, στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει τις «λεπτομέρειες» των ζωντανών αναμεταδόσεων από τις σχολικές αίθουσες. Η κ.Κεραμέως και η κυβέρνηση σε ρόλο σκηνοθετών, ανάγουν τις κάμερες και τα μικρόφωνα στους πρωταγωνιστές της τάξης ενώ τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στους κομπάρσους.

Η βαθιά περιφρόνηση της κυβέρνησης στην τεκμηριωμένη ομόθυμη απόρριψη του μέτρου από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές υποδηλώνει ότι αυτά τα μέτρα έρχονται για να μείνουν και να γενικευτούν. Οι μόνοι που μπορεί να επιχαίρουνε είναι οι σχολάρχες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων καθώς σε τέτοια μέτρα βλέπουν την διαφύλαξη των εσόδων τους και της κερδοφορίας των επιχειρήσεών τους αλλά και ένα ακόμη βήμα στη διαχρονική απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στην τάξη είναι μονόδρομος για την εξ-αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών που αδυνατούν, για λόγους υγείας, να προσέλθουν στο σχολείο, είναι έωλο και ψευδές. Πρώτον γιατί εσκεμμένα επιχειρεί να ταυτίσει την εξ-αποστάσεως εκπαίδευση με τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, ενώ είναι γνωστό πως αποτελούν δύο διακριτές διαδικασίες με τους δικούς τους παιδαγωγικούς κανόνες και ισορροπίες. Και δεύτερον γιατί υπάρχει η δυνατότητα, να αξιοποιήσει σχεδιασμένα και συστηματικά, το τεράστιο δυναμικό των εκπαιδευτικών που διαθέτει η ελληνική κοινωνία και συστηματικά όλες οι κυβερνήσεις το κρατούν εκτός εκπαίδευσης παρά τις τεράστιες ανάγκες.

Όλες οι χρόνιες ανεπάρκειες της εκπαίδευσης που ανέδειξε με οξύ τρόπο η επιδημία Covid-19, καθώς και όσα ζούμε με την τυπική ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς θα τα έχουμε, ακόμη πιο οξυμένα, εμπρός μας με την έναρξη της νέας χρονιάς από το Σεπτέμβριο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΑΣΓΜΕ καλεί το γονεϊκό κίνημα σε εγρήγορση.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 338 guests και κανένα μέλος