Ξεκίνησε η αίτηση εγγραφής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, η οποία μπορεί πλέον να γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση του γονέα – κηδεμόνα στο νηπιαγωγείο για το σκοπό αυτό.

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, υλοποίησαν την πλατφόρμα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» με στόχο να διευκολυνθούν οι γονείς περίπου 80.000 νηπίων που αναμένεται να εγγραφούν φέτος σε 4.967 δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας.

Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού διασταυρωθεί με τους κωδικούς στο TaxisNet, με απλά βήματα θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της proti-eggrafi.services.gov.gr.

Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από το/τη Διευθυντή/ντρια του νηπιαγωγείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες. Το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζει τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του δημοσίου και αξιοποιεί τις υποδομές του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών.

Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

 

Εγγραφές στο Δήμο ΒΒΒ

Ξεκινούν την Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 10.00 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στις 24.00, οι αιτήσεις για εγγραφή στους δημοτικούς παιδικούς -βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένη, για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Τη δυνατότητα εγγραφής στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, έχουν παιδιά με ημερομηνία γέννησης από 6μηνών και μέχρι την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από 01/01/2017 έως 1/3/2020.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας στο site του Δήμου (http://www.vvv.gov.gr/index.php/nomika-prosopa-oappa-xenonas/oappa/2020-05-15-19-21-46?fbclid =IwAR0Sct32dml8pef9LWwQanryvqPuRgPOggEotWbm59Tqpv9h6b5LAZ7rkag#tab) ενώ μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στην ψηφιακή πλατφόρμα και τη λήψη του αριθμού πρωτοκόλλου, το σύνολο των δικαιολογητικών θα πρέπει να κατατεθεί σε φάκελο μαζί με τον αριθμό πρωτοκόλλου και το πλήρες όνομα του παιδιού, το οποίο θα αποστέλλεται ταχυδρομικά ή με courier, στο γραφείο Διοίκησης του Ο.Α.Π.Π.Α., υπ’ όψιν «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης», οδός Νικηφόρου Φωκά και Μουτούση Βάρη, Τ.Κ.16672.

Για διευκρινίσεις επικοινωνείτε με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Παιδικών Σταθμών Ο.Α.Π.Π.Α, Χριστοπούλου Χριστίνα, (10:00 - 14:00 στο 210 8974745) ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για τεχνικά θέματα του συστήματος ηλεκτρονικών εγγραφών, μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 16:00, στο 2109885396.

Αναλυτικά η διαδικασία αναλυτικά και την εξειδίκευση των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων για τη μοριοδότηση των παιδιών.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 169 guests και κανένα μέλος