Θα ακολουθήσει μετά το Πανόραμα Βούλας, αφού ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις

Για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Πανόραμα της Βούλας, ρώτησε ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ Θάνος Ματόπουλος, στη δημοτική συνεδρίαση της 18.5.20, “γιατί ανοίγει ξανά όταν είχε κλείσει (σαν παράνομο) σε Α’ ζώνη Υμηττού, χωρίς διαβούλευση και καθώς όλα δείχνουν θα είναι για σύμμεικτα”.

Έτσι προέκυψε η είδηση - από την απάντηση του δημάρχου - ότι αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο (για πέντε περίπου χρόνια), αλλά στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε μόνιμη εγκατάσταση στο πρώην στρατόπεδο στη Σχολή Ευελπίδων.

 

Απαντώντας ο δήμαρχος εξήγησε ότι στο ΣΜΑ της Βούλας θα γίνει μια προσωρινή νομιμοποίηση, αν και στην ουσία δεν έκλεισε ποτέ. Απλά είχε μειωθεί η χρήση του στο 10% και εχρησιμοποιείται σε αναγκαίες ημέρες. Ανοιγε κι έκλεινε.

Τα πράσινα του Δήμου στέλνονταν στο Κορωπί και τρώγαμε μεγάλα πρόστιμα γιατί οι ελεγκτές περιβάλλοντος έβλεπαν ότι εκεί υπήρχαν εναποθέσεις κλαδιών.

Χαρακτήρισε επιτυχία, την απόκτηση 32 στρεμμάτων αντί για 20 που ήταν στην αρχή, τα οποία κατάφεραν να απενεργοποιήσουν από στρατόπεδο που ήταν στο χώρο της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα γίνει ο νέος ΣΜΑ για τα επόμενα 60-70 χρόνια.

Καταφέραμε, είπε ο δήμαρχος, να πάρουμε 32 αντί για 20 στρέμματα για 60-70 χρόνια με το λεγόμενο εδαφονόπιο «για να μπορέσουμε στην επόμενη 3ετία μάξιμουμ 5ετία να μεταφέρουμε όλες τις εγκαταστάσεις που έχουμε στη Βάρη, αλλά και το Σταθμό Μεταφόρτωσης σε έναν κατασκευασμένο με τελευταία τεχνολογία χώρο διαχείρισης απορριμάτων στην Ευελπίδων.

 

Για την εγκατάσταση στο Πανόραμα, απάντησε ότι ο νόμος δεν προβλέπει περιβαλλοντική μελέτη.

Εκείνο που σημείωσε είναι ότι ο Δήμος θα έχει μεγάλη ωφέλεια στα οικονομικά από τις μετακινήσεις και παράλληλα μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

 

Ενημέρωσε ο δήμαρχος ότι η συμφωνία, για τη δημιουργία ΣΜΑ στη Σχολή Ευελπίδων, μεταξύ Δήμου και Υπ. Εθνικής Αμύνης, θα έρθει στο επόμενο ή μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 291 guests και κανένα μέλος