Οι ημέρες της καραντίνας και ο απότομος ζεστός καιρός, έβγαλαν γρήγορα τον κόσμο στις παραλίες, μόνο που οι παραλίες, οι οργανωμένες ακτές κολύμβησης είναι κλειστές λόγω το Covid-19.

Συνωστισμός στις ελεύθερες παραλίες, όμως, παρά τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε.

Έτσι η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να ανοίξει και τις οργανωμένες ακτές προκειμένου να “απλωθεί” ο κόσμος και να μη συνωστίζεται. Αυτό ήταν και αίτημα των Δημάρχων των Νοτίων προαστίων, όπως του δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου του Δήμου ΒΒΒ.

Οι οργανωμένες ακτές θα ανοίξουν με προϋποθέσεις, μετά τις εισηγήσεις της Πολιτικής Προστασίας και της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σάββατο 17 Μαΐου, όταν το θερμόμετρο θα έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού προβλέπεται το Σαββατοκύριακο να φθάσει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Δεν γνωρίζω πόσο έτοιμες είναι να ανοίξουν οι οργανωμένες ακτές από πλευράς καθαριότητας και οργάνωσης, γιατί βλέπουμε μία “νωθρότητα”.

Σε κάποιους Δήμους, έχουν μερινμήσει για τις ελεύθερες ακτές και τις έχουν οργανώσει με τουαλέτες και ντους. Αλλοι Δήμοι τις έχουν παντελώς απροετοίμαστες.

Ο Δήμος ΒΒΒ έχει πολλές ελεύθερες “δεσμευμένες” ακτές αλλά και οργανωμένες, που μέχρι χθες δεν είχαν κάνει ενέργειες να ανοίξουν.

Οι ελεύθερες δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία, με εξαίρεση την παραλία που βρίσκεται δίπλα από το Δημαρχείο, που ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες.

camping agogosΟ χώρος του πρ. κάμπινγκ, που διαθέτει μία όμορφη παραλία με ψιλή άμμο, δυστυχώς έχει το πρόβλημα των λυμάτων που εμφανίζονται κατά καιρούς και ιδιαίτερα αυτό τον καιρό με την πανδημία γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη. Ο χώρος έχει μισθωθεί σε κοινοπραξία εδώ και ένα χρόνο, αλλά δεν βλέπουμε να έχει ξεκινήσει κάτι.

Γενικά ο Δήμος ΒΒΒ παρά το ότι έχει πολλές ακτές, παρουσιάζονται σε πολλά σημεία προβλήματα με “ύποπτες” εικόνες μέσα στις θάλασσες.

Στην Β’ πλαζ που διανύει δεύτερη δεκαετία για να μην πω τρίτη που είναι κλειστή, παρουσιάζονται κι εκεί προβλήματα με ένα κανάλι που έχει μεγάλη δυσοσμία. Είναι κι αυτή μισθωμένη σε ανάδοχο, αλλά ούτε εκεί έχει εμφανιστεί κανείς να ξεκινήσει έργο.

Αλλο ένα πρόβλημα παρουσιάζεται στο Καβούρι, όταν το πολύ καλοκαίρι, λόγω του μεγάλου πληθυσμού που κατακλύζει την περιοχή, υπερχειλίζει κάποιο Φρεάτιο και πέφτει στη θάλασσα.

paralia enanti panagitsa 2Αλλο ένα τέτοιο φρεάτιο που δημιουργούσε αντίστοιχα προβλήματα, στο Λαιμό, έγιναν έργα με καινούργια εγκατάσταση - πριν ένα χρόνο - με συνδέσεις του Αστέρα και των άλλων καταστημάτων και λύθηκε οριστικά το πρόβλημα.

Αλλά και στον Ναυτικό Ομιλο Κατοίκων (Εν Πλω), παρουσιάζεται πρόβλημα ρύπανσης της θάλασσας. Ας ελπίσουμε ότι θα επιλυθεί με τα έργα που γίνονται αυτή την εποχή στη Βουλιαγμένη.

Η ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, μια όμορφη παραλία, έχει καταντήσει εργοτάξιο από τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη διαμόρφωση του ρέματος στο Κόρμπι, με αποτέλεσμα να πέφτουν λάσπες στο νερό, αλλά και η ακτή είναι σε κακό χάλι. Κοντεύει να καταντήσει το “γεφύρι της Αρτας” το ρέμα Κόρμπι!

Ανάλογα προβλήματα έχουν και άλλες θάλασσες ιδιαίτερα μετά τη Βάρκιζα, που δεν διαθέτουν κεντρικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων.

Αυθαίρετες κατασκευές στο Λαγονήσι

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίπου, με κατεπείγουσα επιστολή του (15.5.20) στον υφ. Ν. Χαρδαλιά, καλεί να παρέμβει άμεσα στην παραλία Πεύκο Λαγονησίου, όπου ο καταπατητής έχει τοποθετήσει αυθαίρετα μεγάλο αριθμό ομπρελών χωρίς να τηρεί τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία κανόνες.

Στο ΚΕΛ αεροδρομίου ο Δήμος Σαρωνικού

Το ευχάριστο είναι ότι επιλύεται και η αποχέτευση στο Δήμο Σαρωνικού, αφού συμφώνησαν Κορωπί και Παιανία να δεχθούν τα λύματα του Σαρωνικού. Είναι μία πολύ καλή είδηση για την περιοχή. Την προσπάθεια είχε ξεκινήσει ο τ. δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος