Χαιρετίζουμε τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, όσον αφορά την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, που επισημαίνει ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους Δήμους “φτάνει να έχουν ένα σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο τα έργα”.

Η δήλωση έγινε σε Νομαρχιακή της ΟΝΝΕΔ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του προέδρου της Β2 Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ Θάνου Κατακουζηνού, σχετικά με κωλυσιεργίες που υπάρχουν σε έργα που αφορούν στην αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε:

«Αναμένουμε προτάσεις από τους Δήμους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα ''Αντώνης Τρίτσης''. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σχέση με καμία κωλυσιεργία οποιουδήποτε έργου στην περιοχή έως τώρα. Αντίθετα είμαι αποφασισμένος να συνδράμω με πολύ σημαντικούς οικονομικούς πόρους, σε συνεργασία πάντοτε με τους δημάρχους της περιοχής – όπως και με τους δημάρχους σε ολόκληρη τη χώρα- φτάνει να έχουν έναν σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο τα έργα τα οποία θα πρέπει να κατασκευαστούν σε αυτήν την περιοχή. Έχουμε τους οικονομικούς πόρους. Έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες. Έχουμε και άριστη συνεργασία.

Πιστεύω ότι σοβαρά έργα μπορούν να αναπτυχθούν στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Αττικής γιατί, κατ’ αρχήν, όλοι οι πολίτες αξίζει να έχουν πρόσβαση στην παραλία καθώς πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σημεία της Ελλάδα και της Ευρώπης. Υπάρχει επίσης σοβαρή ανάγκη σε βασικές υποδομές που πρέπει να κατασκευαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε πολλές περιοχές απουσιάζουν οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και δημιουργούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Επίσης θέλω να στηρίξουμε και κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε αποφασίσουμε θα γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής».

Να θυμίσουμε ότι στις 9 /4/2020 υπεγράφη ΚΥΑ για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης με το συμβολικό όνομα «Αντώνης Τρίτσης».

Στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών με στόχο την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Η εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και άλλα.

Ο προυπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 2,5 δις ευρώ.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την αποφασιστικότητα του Υπουργού Τ. Θεοδωρικάκου και την ανάγκη ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου με πρόσημο τον κοινωνικό αντίκτυπο και ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρει ευήκοα ώτα από τους δημάρχους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος