ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας και ετοιμότητας

Στην Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής στο Μαρκόπουλο, βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Θαν. Αυγερινός ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2020, την 1η Μαΐου 2020 και ενώ η χώρα βρίσκεται υπό την σκιά της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Στο κέντρο επισκέφτηκαν τον Αρχιπύραρχο/Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αν Αττικής Δαμιανό Παπαδόπουλο καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Π.Υ. Ανατολικής Αττικής, όπου τονίστηκε η ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας και ετοιμότητας σε ότι αφορά το τόσο σημαντικό για την Ανατ. Αττική θέμα της πυροπροστασίας, ως πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση και καταστολή έκτακτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών λαμβάνοντας υπόψη τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της Αν. Αττικής. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την δασοπροστασία του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά, το οποίο αποτελεί από τις σημαντικότερες περιοχές Natura της Αττικής.

 Περιφερειάρχης και Αντιπεριφρειάρχης, συντάχθηκαν στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεσμεύτηκαν να σταθούν αρωγοί στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες.

 Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάχης, αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής, κατόπιν εντολής του, οι οποίες ξεκινούν άμεσα, με την ανάδειξη αναδόχου, για τις εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού ξηρής βλάστησης των οδών αρμοδιότητάς της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ενώ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι σε ετοιμότητα για παροχή συνδρομής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

 Επίσης ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, το αμέσως προσεχές διάστημα θα διανεμηθούν στους Δήμους και στις Εθελοντικές Ομάδες της Ανατολικής Αττικής, ενημερωτικά φυλλάδια για την αντιπυρική περίοδο από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 253 guests και κανένα μέλος