Ροζ έντυπα που φέρει την ασαφή «υπογραφή» "Αγωνιστές της Βάρης" έκαναν την εμφάνισή τους στη Βάρη, κόντρα στην προοπτική δημιουργίας κολυμβητηρίου. «Όχι στο τερατούργημα», λένε και προσπαθούν να θεμελιώσουν την αντίδρασή τους σε ανίσχυρα εν πολλοίς ερωτήματα...

Ροζ έντυπα που φέρει την ασαφή «υπογραφή» "Αγωνιστές της Βάρης" έκαναν την εμφάνισή τους στη Βάρη, κόντρα στην προοπτική δημιουργίας κολυμβητηρίου.

«Όχι στο τερατούργημα», λένε και προσπαθούν να θεμελιώσουν την αντίδρασή τους σε ανίσχυρα εν πολλοίς ερωτήματα.

Χαρακτηριστικό της ατομοκεντρικής αντίληψης που διαποτίζει τη συγκεκριμένη αντίδραση είναι το πρώτο γιατί που διατυπώνουν οι συντάκτες του κειμένου.

Λένε: «Γιατί η κατασκευή του από έναν παραθαλάσσιο δήμο που δεν το έχει ανάγκη;»

Αν ο Δήμος, δημόσιου χαρακτήρα Νομικό πρόσωπο, που λειτουργεί και υφίσταται χάρη του δημοσίου-δημοτικού συμφέροντος, ενός δηλαδή, κοινωνικού συνόλου και όχι ατομικών συμφερόντων. Αν λοιπόν ο Δήμος δεν παραχωρήσει το χώρο για ένα έργο που γίνεται χάρη των κατοίκων του, κατά κύριο λόγο, ποιος θα το κάνει; Κάποιος φιλάνθρωπος ή φιλόπατρις ιδιώτης; Ας τον υποδείξουν…

Να πάμε και στο δεύτερο γιατί, χωρίς να τα εξαντλήσουμε όλα γιατί είναι 13(!) με τελευταίο ερώτημα: «Γιατί αυτοί που μας εκπροσωπούν τελικά να εξυπηρετούν άλλων συμφέροντα;»

Εδώ καταδεικνύεται η άγνοια των συντακτών για τη χρησιμότητα των κολυμβητηρίων, τα αθλήματα κολύμβησης, την ευχαρίστηση και την ωφέλεια που προσφέρουν κυρίως στους νέους και τα παιδιά.

Τέλος θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας πουν οι άγνωστοι συντάκτες του φέιγ-βολαν πού θεμελιώνουν την καταγγελία ότι οι Δήμοι Βούλας και Βουλιαγμένης αρνήθηκαν την κατασκευή του Κολυμβητηρίου στο Δήμο τους;

Εάν υπάρχουν βελτιώσεις, ναι να ληφθούν υπ’ όψιν. Αρνηση όμως σε κοινωφελή έργα δεν την καλοδεχόμαστε.

 

Πάρθηκε απόφαση

To Δημοτικό Συμβούλιο της Βάρης συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, για να αποφασίσουν την παραχώρηση έκτασης για δημιουργία Κολυμβητηρίου στο Δίλοφο Βάρης.

Το θέμα εξαντλήθηκε μετά από διαλογική συζήτηση τριών ωρών μεταξύ δημοτικών συμβούλων, κατοίκων και φορέων της περιοχής. Η τοποθεσία του Διλόφου για το Κολυμβητήριο θεωρήθηκε ακατάλληλη από το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων. Ο λόγος ότι θα «πνίξει την περιοχή, ότι θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα, ότι οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα στενοί(!!)»…

Σ.Σ.: Εμείς το γράφαμε αυτό, όταν έχτιζε ο Δακτυλίδης τις πολυκατοικίες τέρατα με 4 μέτρα δρόμο και τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ μέσα στο οδόστρωμα, με 30 πόντους ή και καθόλου πεζοδρόμια. Αλλά τότε δεν είδαμε κανέναν να αντιδρά, ή μάλλον είδαμε έναν πολίτη του Διλόφου, που έτρεχε σε Συμβούλια Επικρατείας, σε Δημάρχους σε Πολεοδομίες αλλά ήταν μοναχός, δεν τον ακολούθησε κανείς!!

Η τελική πρόταση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων πλην των παρατάξεων Κυπριώτη και Μπαγλατζή ήταν να συμφωνήσουν στην παραχώρηση, να αποδεχθούν την χρηματοδότηση και παράλληλα να συντάξουν διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αναζητήσει πιθανόν νέο χώρο.

Η πρόταση της αναβολής που ακούστηκε από τα έδρανα της μειοψηφίας δεν μπορούσε να υιοθετηθεί αφού η προθεσμία αποδοχής λήγει στις 15 Οκτωβρίου.

Σ.Σ.:Εγώ θα συμφωνήσω ότι οι δρόμοι του Διλόφου είναι στενοί, ότι καλό είναι να έχουμε περισσότερο πράσινο, αλλά αν, λέω αν ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο και δώσουν συντελεστή π.χ. για πολυόροφα κτίρια, τι θα κάνουν αυτοί που αντιδρούν σήμερα στο κολυμβητήριο; Μήπως θα είναι οι πρώτοι που θα εκδώσουν άδεια ανέγερσης, αφήνοντας πάλι μηδέν πεζοδρόμια και αδιαφορώντας για το σημερινό πράσινο;

A.Mπουζιάνη

 

ΟΧΙ στην Υποβάθμιση του ΔΙΛΟΦΟΥ ΒΑΡΗΣ

Δημήτρης Κυπριώτης

Επικεφαλής της Δημοτικής Ανανέωσης Βάρης

Δημοτικού Συμβούλου

 

Στην τελευταία του Συνεδρίαση, 4 Οκτωβρίου 2007, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης, σε αγαστή σύμπνοια της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος Αντιπολίτευσης (κ. Αναστασίου), έλαβε την απόφαση για παραχώρηση έκτασης του Δήμου, 6.640 τ.μ. στη Γ.Γ. Ολυμπιακής Αξιοποίησης για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου, υπερτοπικού χαρακτήρα, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Δυστυχώς, αυτοί που ανέλαβαν το βάρος στήριξής μιας τέτοιας απόφασης, καταστροφικής για το περιβάλλον και τους κατοίκους του Διλόφου, απέρριψαν τις διαμαρτυρίες, τα υπομνήματα και τις τοποθετήσεις επί του θέματος που έκαναν οι φορείς και οι Δημότες της περιοχής καθώς και η ελάσσων Αντιπολίτευση.

Σε μια περιοχή που πνίγεται κυριολεκτικά στο τσιμέντο και στερείται δρόμων (ο μεγαλύτερος είναι πλάτους 3,5 μέτρων) λήφθηκε η απόφαση από την πλειοψηφία του Δ.Σ. για περαιτέρω υποβάθμισή της, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως μελέτη (περιβαλλοντική, κυκλοφορική κ.λ.π.).

Η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής και η μείζων αντιπολίτευση (πλην ενός) κατά τη λαϊκή παροιμία «αγόρασαν γουρούνι στο σακί». Πρώτα παραχωρούν την έκταση και μετά θα εξετάσουν εάν αυτό εξυπηρετεί τους Δημότες και την περιοχή!!!

Ο μοναδικός ελεύθερος πνεύμονας του Διλόφου που θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, αλλά που είχε υποσχεθεί και η σημερινή να τον αξιοποιήσει (χώροι πρασίνου, περιπάτου, ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.) δίνεται τώρα με την απόφαση που ψηφίσθηκε στην τσιμεντοποίηση.

Η Δημοτική αρχή δεν δέχθηκε ούτε την αναβολή της συζήτησης που προτάθηκε τόσο από την ελάσσονα αντιπολίτευση, όσο και από τους φορείς και Δημότες της περιοχής, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για μεταφορά του έργου σε άλλη πρόσφορη περιοχή του Δήμου. Γιατί άραγε τόση βιασύνη;

Αξίζει κύριε Δήμαρχε και λοιποί Δημοτικοί σύμβουλοι που δώσατε τη θετική σας ψήφο, το κόστος της ποιότητας ζωής των Δημοτών έναντι οποιασδήποτε πίστωσης που φοβηθήκατε «μην τυχόν και την χάσετε»!

Είναι δυνατό να αφήνεται η ελεύθερη ανατολική παραλία να σαπίζει, να υπάρχει η ελπίδα για τη μεταφορά του Κολυμβητηρίου στο φυσικό του περιβάλλον και την αξιοποίησή της και η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής με την μείζονα Αντιπολίτευση, να επιλέγουν την υποβάθμιση μιας άλλης περιοχής του Δήμου και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση της πλειοψηφίας των Δημοτών;

Κύριε Δήμαρχε και όσοι συνυπογράψατε την καταδίκη του περιβάλλοντος στο Δίλοφο, επειδή γνωρίζετε ότι αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς τη συναίνεση του λαού πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι, σας καλώ τώρα που είναι νωρίς να αναθεωρήσετε και να ξαναφέρετε το θέμα προς συζήτηση. Χρόνος υπάρχει. Εάν επιμένετε να προχωρήσετε, τότε να είστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι του Διλόφου δεν θα συνυπογράψουν την υποβάθμιση της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους. Θα αντισταθούν και θα νικήσουν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 283 guests και κανένα μέλος