Απεργούμε αλλά ΔΕΝ κατεβαίνουμε στο δρόμο!

Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία. Γιατί η ιστορία διδάσκει...

 1η Μαΐου 1886: Η απεργία των εργατών στο Σικάγο με βασικό αίτημα το οκτάωρο βάφεται στο αίμα. Συνταράσσει την αμερικάνικη κοινωνία και το παρακράτος προβοκάρει τον απαγχονισμό 5 εργατών και τήν ισόβια κάθειρξη άλλων δύο.

 1η Μαΐου 1936:Η γενική απεργία των καπνεργατών εξαπλώνεται σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, μετατρέπεται σε εξέγερση και καταπνίγεται τελικά από στρατό & αστυνομία κατόπιν εντολής του Μεταξά. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων 12 εργάτες δολοφονούνται.

 1η Μαΐου 1944: Οι ναζιστικές δυνάμεις της κατοχής σε συνεργασία με ταγματασφαλίτες και  δοσίλογους δολοφονούν 200 αγωνιστές στην Καισαριανή.

 1η Μαΐου 2014: Οι κατακτήσεις που είχαν κερδηθεί από τους εργαζόμενους καταργούνται, Τα μνημόνια έρχονται το ένα πίσω από το άλλο στέλνοντας τους εργαζόμενους στην πείνα και στην εξαθλίωση.  Η χώρα παραδόθηκε στούς τοκογλύφους δανειστές. Τά περιουσιακά στοιχεια του Δημοσίου πάνε στο Υπερταμείο μέσῳ τοῦ Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. καί η ιδιωτική περιουσία βγαίνει στο σφυρί.

1η Μαΐου 2020: Ολοι οι κάτοικοι του πλανήτη βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω πανδημίας ενός ιού, του κορωνοϊού. Καμμία διαμαρτυρία, καμμία διαδήλωση λόγω απαγόρευσης. Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε υποχρεωτική αργία! Ζοφερό το μέλλον...

 

* Η φωτογραφία είναι από την αφίσα του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 72 guests και κανένα μέλος