Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το εργασιακό μέλλον

Η Πρωτομαγιά αποτελεί μία ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους αγώνες των εργαζομένων που διαχρονικά διεκδικούν μόνιμη εργασία και αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Ο φετινός εορτασμός βρίσκει τη χώρα μας και σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη στη δίνη μίας δύσκολης συγκυρίας, εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης η οποία εκτός από τον φόβο για την ανθρώπινη ζωή, έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην οικονομία, με αφορμή το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων.

Μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση, δυστυχώς και πάλι καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε σε μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις, με κυρίαρχες την προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σήμερα απαιτείται από όλους μας, περισσότερο από ποτέ, να αγωνιστούμε και να εργαστούμε για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ένα σταθερό μέλλον για τους πολίτες. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους, που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το εργασιακό μέλλον, ενώ πλανάται συνεχώς ο φόβος της ανεργίας.

Αποτελεί πεποίθησή μου πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί με τους πολίτες μπορούμε να δημιουργήσουμε  ένα περιβάλλον ασφάλειας στο οποίο προτεραιότητα θα έχουν αναπτυξιακά προγράμματα που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ως προτεραιότητα, δράσεις και πολιτικές που συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, ακούγοντας τις ανάγκες τους και διευκολύνοντας με κάθε τρόπο το έργο τους, καθώς τους θέλουμε συμμάχους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να αλλάξει πρόσωπο η Αττική.Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, να είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες. Με ενότητα και αυτοπεποίθηση θα  καταφέρουμε  να ατενίσουμε με αισιοδοξία και πάλι το μέλλον. Καλή εργατική Πρωτομαγιά».

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 guests και κανένα μέλος