στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε (29.4) απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή» διαμήνυσε ο Γ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.

Ετσι δια χειρός Πατούλη παρέλαβε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννης από ένα 1 ειδικό απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και από 110 καφέ κάδους. Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε πως η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική είχε μείνει πίσω στο ζήτημα της σωστής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, γεγονός που, όπως επεσήμανε, κόστισε ακριβά στους πολίτες και στο περιβάλλον. «Αφήνουμε πίσω μας τις παθογένειες και την κακοδιαχείριση του χθες και εργαζόμαστε για να γίνει η Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην παράδοση, έξω από το Δημαρχείο Κρωπίας, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θαν. Αυγερινός και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Γρίβας, Α. Ντούνης και Ε. Αδάμ και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχαιρινά Δήμητρα.

Ο δήμαρχος Κρωπίας δήλωσε μεταξύ άλλων: ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις του υπέρ της διάδοσης της ανακύκλωσης αλλά και το πρόγραμμά του για μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και για το ζήτημα της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για εμάς.

Επίσης στο Δήμο Μαρκοπόλου στην παράδοση - παραλαβή παρόντος του δημάρχου Κ. Αλλαγιάννη παραβρέθηκαν ο Θαν. Αυγερινός, ο Β. Κόκκαλης και ο αντιδήμαρχος Ι. Αιδινιώτης.

Ο Δημάρχος Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και «προσωπικά τον κ. Πατούλη ο οποίος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε μας ανάγκη».

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος