Κι από εκεί που είχαμε έλλειμμα την προηγούμενη φορά στην ένταξη στο σχέδιο πόλης της Περιοχής Αγίας Μαρίνας - Τουρκολίμανο – Πανόραμα (ανάρτηση Β) και μάλιστα πολλών στρεμμάτων, στην παρούσα συνεδρίαση – συζήτηση (12/5), προέκυψε και περίσσευμα 17 στρεμμάτων!...

Συζητήσεις για εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης σε Αγία Μαρίνα

και Δασκαλειό στην Κερατέα


Κι από εκεί που είχαμε έλλειμμα την προηγούμενη φορά στην ένταξη στο σχέδιο πόλης της Περιοχής Αγίας Μαρίνας - Τουρκολίμανο – Πανόραμα (ανάρτηση Β) και μάλιστα πολλών στρεμμάτων, στην παρούσα συνεδρίαση – συζήτηση (12/5), προέκυψε και περίσσευμα 17 στρεμμάτων! Με νέα κατανομή των κοινοχρήστων χώρων. Το ύψος ορίζεται στα 6.5 μέτρα με δυνατότητα διαμορφωμένου εδάφους που φθάνει και το 1,5 μέτρο από το φυσικό. Και βέβαια λόγω της μεγάλης εδαφικής κλίσης οι δύο όροφοι θα μπορούν να είναι και τέσσερις.

Η εξοικονόμηση γης προέκυψε και από την ασυνέχεια των οδών. Η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν, όπως ακούστηκε από τον μελετητή, ότι οι βασικοί οδοί πρέπει να έχουν συνέχεια και όχι όλοι. Αποψη που δεν συμμερίζεται ο μελετητής αφού όπως είπε «εμείς πιστεύουμε ότι έχει σημασία η συνέχεια των οδών».


Κάθε φορά λοιπόν που παρακολουθώ συζητήσεις για εντάξεις στο σχέδιο φεύγω ιδιαίτερα απογοητευμένη. Υπάρχει μία μιζέρια όσον αφορά το περιβάλλον, απίστευτη. Κανείς δεν σκέφτεται τι φυσικό χώρο θα αφήσει για την ανάσα του στο περιβάλλον. Ολοι ψάχνουν να δουν πόσα τετραγωνικά θα χτίσουν παραπάνω.

Το μελετητικό γραφείο του κ. Σπανούδη, επειδή τον έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές φορές σε μελέτες, φέρνει αρχικά ένα σχέδιο αισιόδοξο για το περιβάλλον. Στην πορεία όμως κακοποιείται τόσο πολύ από τους κατοίκους, που κανείς δεν θέλει να μετακινήσει ούτε έναν τσιμεντόλιθο, όσο και από τους Δημάρχους που προκειμένου να προκύψει έλλειμμα γης (αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν για να την καλύψουν) συρρικνώνουν τους κοινόχρηστους χώρους, όσο παίρνει.


Το θετικό για μας,  είναι ότι υιοθετήθηκε η γνώμη της κ. Βούζα για την απόσταση από τους πυλώνες και τα εναέρια καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στα 100  μέτρα. Το είχε επικαλεστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση και είχε παρουσιάσει στοιχεία για αρρώστιες που προκύπτουν σε κοντινότερες αποστάσεις. Ετσι το μελετητικό γραφείο  προσάρμοσε το σχέδιο αναλόγως.

Βέβαια όπως διαφάνηκε σαφώς και σήμερα και στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Δήμαρχος έχει διαφορετική άποψη. Στη συνεδρίαση της 10/4/09 για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, διαφώνησε κάθετα με την υπηρεσία για τα 100 μέτρα απόσταση από τη ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι «αυτή η αντίληψη περί αρρώστιας από τους πυλώνες είναι απαράδεκτη. Και αλίμονο αν αποφάσισαν οι γιατροί γι’ αυτό. Υπάρχουν ειδικοί που μελετούν τα ηλεκτρικά πεδία. Διαφωνώ κάθετα με την υπηρεσία μας σ’ αυτό το κομμάτι».

Ο Δήμαρχος πρότεινε να μην παρθεί απόφαση αλλά να γίνει άλλη μια συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση. «Οι μελετητές παρουσίασαν την πρόταση. Εχω δυο – τρεις αντιρρήσεις. Η μία είναι οι πυλώνες της ΔΕΗ και οι όροι των ΖΟΕ.  Ετσι θα υπάρξει και νέα συζήτηση για την ανάρτηση της Αγίας Μαρίνας - Τουρκολίμανο – Πανόραμα της Κερατέας.

 

Αρνητικά γνωμοδότησε το Δ.Σ. για τον Αιολικό Σταθμό


Στην κορυφογραμμή του Πανείου όρους ζητάει να τοποθετήσει αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) η εταιρία ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε ισχύος 22,95 MW. Είναι ακριβώς στα όρια των δύο Δήμων Κερατέας και Καλυβίων. Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατέας γνωμοδότησε αρνητικά, βασισμένο σε παλαιότερη απόφασή του το 2005.

 

 

Πολεοδομική Μελέτη των περιοχών Ελιές - Βένιο - Βίτσι (Α΄- Β΄- Γ΄ Λιμανάκι)

ευρύτερης περιοχής Δασκαλειού Κερατέας


Την πολεοδομική μελέτη της ευρήτερης περιοχής του Δασκαλειού συζήτησαν επίσης στο Δ.Σ. Από την Τεχνική υπηρεσία μίλησε η κ. Κυριοπούλου, η οποία έκανε μία εκτεταμένη ενημέρωση με στοιχεία για το Β’ σχέδιο της περιοχής.

Η περιοχή 985 στρεμμάτων, από τα οποία πολεοδομούνται τα 690 λόγω θυλάκων και δασικών περιοχών και μεγάλων κλίσεων που φθάνουν το 60%. Λόγω των πολλών  ρεμάτων και του ανάγλυφου του εδάφους, οδηγούν σε ένα δαιδαλώδες σχέδιο. Πολλοί από τους ήδη υπάρχοντες δρόμους περνούν μέσα από τις δασικές περιοχές.

Το σχέδιο προβλέπει: 117 στρέμματα πεζόδρομους λόγω των πολλών ρεμάτων.

– 101 στρέμματα οδικό δίκτυο

– 5 στρ. οργανωμένους χώρους στάθμευσης και

– 5,48 τα ρέματα.

Στους πεζόδρομους, όπου το επιτρέπει η κλίση επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων Α’ ανάγκης και εισόδου στους χώρους στάθμευσης των κατοικιών.

Εδώ υπάρχει μεγάλη περίσσεια κοινόχρηστων χώρων.

«Πονοκέφαλο» έχει δημιουργήσει στις υπηρεσίες ο συνεταιρισμός που έχει εκτάσεις στην περιοχή, χωρίς όρια χωρίς τίποτα. «Κοντεύει να πάρει και τη θάλασσα και να φύγουμε όλοι από εκεί. Ορίζει όρια, με ανώνυμο ύψος», όπως είπε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 guests και κανένα μέλος