Στη λειτουργία Κέντρων Υγείας αποκλειστικά για τη διαχείριση περιστατικών COVID-19 αποσκοπεί ο ανασχεδιασμός των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των πολιτών, αλλά και το ιατρονοσηλευτικό και κάθε άλλο προσωπικό στο νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, λόγω συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού και ασθενών με άλλες νόσους τόσο σε δομές της ΠΦΥ, όσο και στα νοσοκομεία, σημειώνει το Υπουργείο Υγείας για την απόφασή του να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας και να τα κάνει αναφοράς στον κορονοϊό, καθώς επίσης και:

  • Στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 (με ήπια συμπτώματα που δεν χρήζουν νοσηλείας) σε δομές της ΠΦΥ (COVID-19 ΚΥ).
  • Στην παραπομπή από την ΠΦΥ των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας στα νοσοκομεία.
  • Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο, που δεν αφορά σε λοίμωξη του αναπνευστικού, από τις υπόλοιπες δομές της ΠΦΥ (εξαιρουμένων των COVID-19 ΚΥ).

Το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει 2 βασικούς άξονες:

O πρώτος άξονας αφορά στη λειτουργία Κέντρων Υγείας – COVID επί 24ωρου βάσεως, αποκλειστικά για τη διαλογή/διερεύνηση/διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού, που δεν χρήζουν παραπομπής σε νοσοκομείο. Τα συγκεκριμένα Κ.Υ. θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο δίκτυο των νοσοκομείων και αφορούν ΚΥ στον αστικό ιστό της Αττικής.

Τα πρώτα Κέντρα Υγείας που θα λειτουργήσουν για ασθενείς με COVID-19 είναι τα:

  • Κ.Υ. Αλεξάνδρας,
  • Κ.Υ. Καλυβίων,
  • Κ.Υ. Ραφήνας.
  • K.Y. Καμινίων,
  • Κ.Υ. Περιστερίου

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, τίθεται σε 24ωρη, όπως είχαμε σημειώσει σε προηγούμενο φύλλο μας. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση περιστατικών COVID-19.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, υπογράμμισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Διευθυντή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και με τις όποιες δυνατότητες διαθέτει, αλλά και σε συνεργασία με χορηγούς θα βοηθήσει, ώστε η δομή να εξοπλιστεί επαρκώς, καταλλήλως και εγκαίρως, ενώ το δίκτυο εθελοντών του Δήμου έχει ενεργοποιηθεί για να προσφέρει ό,τι κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο αυτή την ώρα.

Για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας, θα ανακοινωθεί σύντομα, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η στελέχωσή του με το ανάλογο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κ. Υ. Καλυβίων 2299320700
Κ.Υ. Ραφήνας 2294320011

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος