Φτώχυνε η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης!

 Σήμερα 30 Μαρτίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο Μεγάλος Αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας Μανώλης Γλέζος. Η Ελλάδα φτώχυνε, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα έχασε έναν μεγάλο αγωνιστή. Τον άνθρωπο που σήκωσε το ανάστημά του απέναντι σε μία ναζιστική γερμανία και κατέβασε μαζί με τον Απόστολο Σάντα τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

Είχα τη μεγάλη τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να του πάρω μία μίνι συνέντευξη, όταν το Μάιο του 2008 τίμησε τη Βούλα, πραγματοποιώντας ομιλία, στην αίθουσα “Ιωνία”, με θέμα “Γλώσσα και πολιτική”, εξ’ ου και η φωτογραφία. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ στο σύνδεσμο:

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/753--a-----.html

Αντιγράφοντας από σημεία από τη συνέντευξη:

Μετά το τέλος της ομιλίας, «απομόνωσα» τον Μανώλη Γλέζο, όπου είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει μια mini συνέντευξη

venetsanou glezosΗ.Β. Συγκράτησα κάποια σημεία από την ομιλία σας και θα ήθελα να αναφερθώ σ’ αυτό που είπατε ότι με την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος εκχωρούμε σε κάποιον άλλον τα πολιτικά μας δικαιώματα, να τα χειρίζεται σύμφωνα με τις δικές του απόψεις. Ομολογώ ότι το είχα λίγο πιο "γλυκά" στο μυαλό μου. Ότι δηλαδή συνεχίζω να έχω λόγο στις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται.

Πιστεύετε ότι οι πολίτες είναι σε θέση να επιλέγουν με σοφία για τα πολιτικά δρώμενα; Θα μπορούσε δηλαδή να λειτουργήσει μια δημοκρατία όπου οι πολίτες να ασκούν πολιτική, ας πούμε να ψηφίζουν για κάθε πολιτικό ζήτημα; Έχουν γνώση για να εκφράσουν γνώμη;

Μ.Γ. Η εξαίρεση δεν μπορεί να καταργήσει τον κανόνα. Και ο κανόνας είναι, ότι έχει στερηθεί δικαιώματα ο πολίτης. Δηλαδή, οι πολίτες στο σύνολό τους να ασκούν πολιτική, διότι έχουν εκχωρήσει αυτό το δικαίωμα στους εκλεκτούς. Το θέμα έχει μελετηθεί και η αλήθεια είναι ότι δεν ψηφίζουν όλοι οι πολίτες με βάση και κριτήριο τα επιχειρήματά τους, τις απόψεις και το κοινό τους συμφέρον. Ψηφίζουν με βάση την παραπλάνηση που θα υποστούν.

Η.Β. Χαρακτηρίσατε τη Βουλή των Ελλήνων ως ανακουφιστική βαλβίδα των νέων. Ποια είναι η άποψή σας για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων.

Μ.Γ. Εγώ ο ίδιος τα είχα προτείνει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα λειτουργήσουν σωστά και όχι κατευθυνόμενα για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 323 guests και κανένα μέλος