μετά την απόφαση για την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών

Δύο εξαιρετικά σημαντικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα 23-3-2020, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της κρίσης σχετικά με την διάδοση του κορωνοϊού και κυρίως μετά την κυβερνητική απόφαση για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Στις 10.00 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου αποτελούμενη από τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Γεώργιο Σωφρόνη, Χρήστο Τσιγαρίδα και Σουλτάνα Γαλανοπούλου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου.

Ο Πέτρος Φιλίππου, στο πλαίσιο της γραμμής ενότητας που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα της κρίσης, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες στήριξης των δημοτών που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και πρότεινε σειρά νέων μέτρων:

-                 Την ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου καθώς και του προγράμματος «Μείνε σπίτι- Ερχόμαστε κοντά σου» που εξυπηρετεί Δημότες που έχουν ανάγκη. Σημείωσε δε ότι στο πρόγραμμα πρέπει να συμπεριληφθούν, να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν εθελοντές.

-                 Την εθελοντική πραγματοποίηση των διανομών τόσο του ΤΕΒΑ Απριλίου όσο και των διανομών του κοινωνικού παντοπωλείου στους άπορους με την παράδοση στις οικίες των υπερηλίκων.

-                 Τη λήψη δέσμης μέτρων που θα ανακοινωθούν άμεσα, για τη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου που έχουν σταματήσει να λειτουργούν, των οικογενειών και των εργαζόμενων που έχουν πληγεί οικονομικά την τελευταία περίοδο.

-                 Την καθιέρωση διευρυμένου συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή μελών της εκτελεστικής και των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης για τη λήψη των όποιων αναγκαίων μέτρων χρειαστεί.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου ευχαρίστησε τους κ.κ. Σωφρόνη, Τσιγαρίδα και Γαλανοπούλου για τη συμμετοχή τους, τις εποικοδομητικές προτάσεις που κατέθεσαν, υπογραμμίζοντας: «η συμβολή σας στο κλίμα ομοθυμίας και συνεργασίας που επικράτησε στη συνεδρίαση πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό δράσης μας για όλο το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα.»

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 guests και κανένα μέλος