Η ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού), γιατί κοντεύουμε να ξεχάσουμε τί σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Η., δείχνει κατανόηση στη σημερινή συγκυρία και σηκώνει ένα βάρος με μειώσεις στα πάγια, εκπτώσεις και άλλα.

Το επισημαίνω, και πρέπει να τα λέμε αυτά, για να καταλάβουμε τη σημασία που έχει μία παροχή σαν την ενέργεια, όταν είναι δημόσια καιη κάθε δημόσια παροχή προς τον πολίτη, παιδεία, υγεία κλπ.

Σήμερα που ζούμε την πανδημία, θα το βιώσουμε στο πετσί μας τί σημαίνει δημόσια υγεία!

 

Μέτρα της ΔΕΗ

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε 24.3.20, τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πελατών της επιχείρησης είναι:

Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης.

Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β’ & Γ’ (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ). Οι ευάλωτοι πελάτες-δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου συνεχίζουν να τιμολογούνται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις.

Έκπτωση 5 ευρώ για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους. Η ΔΕΗ συμβουλεύει όλους τους καταναλωτές να εγγραφούν από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους στην υπηρεσία e-bill και να επωφεληθούν τόσο από τις απλοποιημένες διαδικασίες, όσο και από την έκπτωση στους λογαριασμούς τους. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πληρωμή του λογαριασμού μέσω της ιστοσελίδα της επιχείρησης ήταν και παραμένει χωρίς προμήθεια.

Έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh, ώστε να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις, που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Τα μέτρα θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ από τις 26 Μαρτίου και για τρεις μήνες.

Σ.Σύνταξης: Αυτά πρέπει να τα επισημαίνουμε και περιμένουμε να δούμε και όλες αυτές τις εταιρείες, που πουλάνε ενέργεια (την ενέργεια που τους “χαρίσαμε”), τί θα προσφέρουν.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 275 επισκέπτες και κανένα μέλος