«Φοβάμαι πως το Σύστημα Υγείας της χώρας θα καταρρεύσει σε 10 ημέρες...», δήλωσε προ τριημέρου ο Υπουργός Υγείας της ΕΛΒΕΤΙΑΣ Αλέν Μπερσέτ και συνέχισε: «Υπάρχουν 1000 με 1200 κλίνες στις εντατικές μονάδες...». Σκεφθείτε, στην Ελβετία των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, με 1200 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει!

Στην ΕΛΛΑΔΑ των 11,5 εκατομμυρίων με 557 κλίνες, τί θα γίνει; Θ’ αντέξουμε; Με 500 κρούσματα και 3000 ανεξιχνίαστα θ’ αντέξει το Ε.Σ.Υ. ή θα καταρρεύσουμε ως χώρα; Γι’ αυτό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»! Ναι, αλλά πόσο; Και πώς, χωρίς τη δυνατότητα ΤΕΣΤ, αν δεν είσαι υποψήφιος ...ετοιμοθάνατος!

Η κυβέρνηση σωστά και έγκαιρα πήρε τα μέτρα που πήρε, αλλά δεν άντεξε να προχωρήσει στην ΕΠΙΤΑΞΗ των ιδιωτικών δομών υγείας και την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού τους στο δημόσιο σύστημα, ακριβώς επειδή έχουμε «πόλεμο»!, όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

Την παραπάνω πρόταση έχουν κάνει αρκετοί και γιατροί, όπως ο Δημ. Κρεμαστινός και άλλοι, αλλά και επίσημα ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν θέλουμε να δούμε τα φέρετρα της Ιταλίας να μεταφέρονται με στρατιωτικά ΡΕΟ κι αλλού και σε εμάς! Ας ξεκολλήσουμε από τις ιδεοληψίες μας. Δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Στηρίζουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μετά θα την κρίνουμε. Κι αυτή κι όσους πρέπει. Και τον απλό πολίτη· κι εμάς.

Γέμισαν τα νεκροταφεία στην πόλη Μπερκάντο της Ιταλίας και τα φέρετρα με τους νεκρούς μεταφέρονται σε άλλα σημεία της χώρας.

 

Δραματική ομολογία Ιταλίδας γιατρού:

«Πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ των ασθενών»!
«Στην καθημερινή ζωή, και όχι μόνο τώρα, μπορεί να χρειάζεται να κάνουμε επιλογές»!
«Δεν μπορούμε να διασωληνώσουμε κάθε ασθενή. Δρούμε με βάση την επιστήμη και τη συνείδηση»,  
(δελτίο της ΕΡΤ! https://images.app.goo.gl/to1X4QcgJ96fkUf56)

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος