Η Περιφέρεια Αττικής και ο Iατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) δημιούργησαν Συντονιστικό Όργανο και Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης - 2142142000 - των κατοίκων της Αττικής, για την επιδημία του κορωνοϊού, το οποίο τις πρώτες κιόλας ημέρες δέχθηκε χιλιάδες κλήσεις από την Αττική.

Στο Συντονιστικό Κέντρο με  Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό, συμμετέχουν εθελοντές  ιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που ενημερώνουν τους πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2142142000.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των Κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Στην προσπάθεια συνδράμουν η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  που διαθέτει ψυχολόγους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Επιπρόσθετα δίνεται έμφαση στην ενημέρωση, τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των πολιτών. Για το λόγο αυτό το WEB TV του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας θα παρέχει καθημερινά πληροφορίες, για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.

Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής καλούν τους γιατρούς της Αθήνας, που έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια, να συμβάλλουν στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας μας απέναντι στην επιδημία στηρίζοντας εθελοντικά την εθνική προσπάθεια.

Για αιτήσεις μπορούν να  συμπληρώνουν φόρμα μπαίνοντας στον σύνδεσμο: 

https://www.isathens.gr/forma-til-kentro-pliroforiwn-voitheias-coronavirus.html)

Το πρόγραμμα “τρέχει” από την αρχή της εβδομάδας και μόνο την πρώτη ημέρα δέχθηκε 4.951 κλήσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων (63%) έγινε για  οδηγίες σχετικά με τον κορωνοϊό. Σε ποσοστό 8% οι κλήσεις αφορούσαν ψυχολογική βοήθεια ενώ  το 7% των πολιτών που κάλεσαν στο Κέντρο αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα κοινωνικής παρέμβασης.

Σημειώνεται ότι το 63% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες, έναντι του 38% των κλήσεων που έγιναν από  άντρες.

Τέλος, οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 86% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με ποσοστό  3%.

Kαι τετραψήφιο τηλεφωνικό Κέντρο 1110

Στο τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110, οι πολίτες δωρεάν θα μπορούν να καταγγέλλουν σ’ αυτό  φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Το κέντρο 1110 θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών  όλο το 24ωρο. 

«Όσοι αισχροκερδούν σήμερα διαπράττουν έγκλημα», δηλώνει ο Γ. Πατούλης:

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 495 guests και κανένα μέλος