Τα βραβεία «Αγρότης Της Χρονιάς», απευθύνονται στο σύνολο των αγροτών και των ομάδων της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την οργάνωση, την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την καινοτομία τους. Παράλληλα όμως εντοπίζουν, αξιολογούν και επιβραβεύουν προσπάθειες που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου τους και γενικότερα στην οικονομία της χώρας.

Μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, με εφόδια την πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση, η επιτροπή αξιολόγησης έχει τα κατάλληλα διαπιστευτήρια για να επιβραβεύσει αυτούς που έχει αξιολογήσει ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχουν θεσμοθετηθεί για κάθε ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης.

O θεσμός του “Αγρότη της Χρονιάς” και η εφημερίδα Agrenda βρέθηκαν τίμησαν (25 Ιανουαρίου 2020) στα Γιάννενα τους νικητές, αλλά και συζήτησαν ατζέντα που θα απασχολήσει την πρωτογενή παραγωγή από εδώ και πέρα.

Ο Αγρότης της Χρονιάς, είναι ο Χρήστος Ζαγάρης, καλλιεργητής από το Μαραθώνα που ξεκίνησε µε λίγα στρέµµατα και σήµερα έχει φτάσει τα 1.000, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον διευθυντή και εκδότη της Agrenda Γιάννη Πανάγο.

Ο Ηρακλής Μπαλαντάνης που γεννήθηκε και ζει στο Περτσάλι, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, βραβεύτηκε με την διάκριση του Κτηνοτρόφου της Χρονιάς.  Ο Νίκος Κυριακίδης, εμπορικός διευθυντής της Yara Hellas, παρέδωσε το βραβείο.

Για την Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς, βραβεύθηκε ο  συνεταιρισμός “Ορεάλιος Γη” από την Κεφαλονιά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ, παρέλαβε το βραβείο της Τιμητικής Διάκρισης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υποδέχθηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στο Υπουργείο τους νικητές του διαγωνισμού «Αγρότης της Χρονιάς», τους οποίους

συνεχάρη και εξήρε την αφοσίωσή τους στην εκμετάλλευση της ελληνικής γης, σημειώνοντας ότι «αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να εξελίξουν την καλλιέργειά τους, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία παρέχει το υπουργείο προκειμένου να κάνουν επενδύσεις για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος