«Οι χώρες μας γίνονται λιγότερο ευρωπαϊκές»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Επ.) παρουσίασε τις ιδέες της για την προετοιμασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την “Ημέρα της Ευρώπης”, 9 Μαΐου 2020, και να διαρκέσει δύο χρόνια. Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κατέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και πρόεδρος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας

Η ανακοίνωση της E.Eπ. αποτελεί τη συμβολή της στην έντονη συζήτηση γύρω από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης — ένα εγχείρημα που εξαγγέλθηκε από την Πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις πολιτικές κατευθύνσεις της, με σκοπό να παρασχεθούν στους Ευρωπαίους πολίτες περισσότερες δυνατότητες να επηρεάζουν τη δράση της Ένωσης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί γι’ αυτούς.

Η διάσκεψη θα δώσει τη δυνατότητα να διεξαχθεί μια ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, διαφανής και δομημένη συζήτηση με πολίτες από διαφορετικά περιβάλλοντα και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η Επιτροπή δεσμεύεται να δώσει συνέχεια στο αποτέλεσμα.

«Οι χώρες μας γίνονται λιγότερο ευρωπαϊκές»

 Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί μία νέα πνοή και ώθηση στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ιδέα και στις αξίες που αυτή πρεσβεύει, μέσα από δράσεις «που πρέπει να αναλάβουμε όλοι στις χώρες και τις κοινωνίες μας», επισημαίνοντας ότι σήμερα ζούμε μία εποχή της λιγότερης Ευρώπης.

Εξειδικεύοντας την εκτίμηση του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το κέντρο των κρίσιμων αποφάσεων για του λαούς μετατοπίζεται μακριά από την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και ότι ισχυροποιούνται πολιτικές ηγεσίες που αμφισβητούν ευθέως το παραδοσιακό ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης και τις αξίες που αυτό υπηρετεί. «Οι χώρες μας γίνονται λιγότερο ευρωπαϊκές» ανέφερε.

«Η λογική των κλειστών συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή λογική»

Ως ενδεικτικό της αλλαγής που συντελείται ανέφερε τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας πως «η λογική των κλειστών συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή λογική», ενώ εστίασε στην έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών σε μια σειρά από περιπτώσεις γεγονός που, όπως ανέφερε, «αμφισβητεί ευθέως τον κορμό της ευρωπαϊκής ιδέας».

 

 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Επ.) παρουσίασε τις ιδέες της για την προετοιμασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την “Ημέρα της Ευρώπης”, 9 Μαΐου 2020, και να διαρκέσει δύο χρόνια.  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κατέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και πρόεδρος  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος ΤζιτζικώσταςΗ ανακοίνωση της E.Eπ. αποτελεί τη συμβολή της στην έντονη συζήτηση γύρω από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης — ένα εγχείρημα που εξαγγέλθηκε από την Πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις πολιτικές κατευθύνσεις της, με σκοπό να παρασχεθούν στους Ευρωπαίους πολίτες περισσότερες δυνατότητες να επηρεάζουν τη δράση της Ένωσης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί γι’ αυτούς.
Η διάσκεψη θα δώσει τη δυνατότητα να διεξαχθεί μια ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, διαφανής και δομημένη συζήτηση με πολίτες από διαφορετικά περιβάλλοντα και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η Επιτροπή δεσμεύεται να δώσει συνέχεια στο αποτέλεσμα.H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Επ.) παρουσίασε τις ιδέες της για την προετοιμασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την “Ημέρα της Ευρώπης”, 9 Μαΐου 2020, και να διαρκέσει δύο χρόνια.  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κατέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και πρόεδρος  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος ΤζιτζικώσταςΗ ανακοίνωση της E.Eπ. αποτελεί τη συμβολή της στην έντονη συζήτηση γύρω από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης — ένα εγχείρημα που εξαγγέλθηκε από την Πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις πολιτικές κατευθύνσεις της, με σκοπό να παρασχεθούν στους Ευρωπαίους πολίτες περισσότερες δυνατότητες να επηρεάζουν τη δράση της Ένωσης και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί γι’ αυτούς.
Η διάσκεψη θα δώσει τη δυνατότητα να διεξαχθεί μια ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, διαφανής και δομημένη συζήτηση με πολίτες από διαφορετικά περιβάλλοντα και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η Επιτροπή δεσμεύεται να δώσει συνέχεια στο αποτέλεσμα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 302 guests και κανένα μέλος