Διαπίστωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, το οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Στην Σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. από 37 Ενώσεις Γονέων της Αττικής. Ανταλλάχθηκε η πείρα από τις διεκδικήσεις ανά περιοχή και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για την συνέχισή τους και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων τόσο από την Ομοσπονδία όσο και μεταξύ τους.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε την Σύσκεψη ήταν η αναβάθμιση του ρόλου των Συλλόγων Γονέων με ιδιαίτερη έμφαση στην μαζικότητα και την διεκδίκηση σαν απαραίτητα στοιχεία για την επίλυση των ολοένα και πιο οξυμένων προβλημάτων της Παιδείας στην Περιφέρειά μας και την χώρα μας.

Από τις ομιλίες των αντιπροσώπων, αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά η κοινότητα των προβλημάτων που απασχολούν τις Ενώσεις Γονέων της Περιφέρειας Αττικής, σε τομείς όπως:

  • Το Κτιριακό, με σχολεία που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και λειτουργίας, με παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και με την κυβέρνηση έτοιμη να ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας μέσω των ΣΔΙΤ για νέα σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • Η Ειδική Αγωγή, όπου πολλαπλασιάζονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, χωρίς την απαραίτητη παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη.
  • Οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Η ολοένα και αυξανόμενη απαίτηση των διευθυντών των σχολείων για οικονομική ενίσχυση από τους Συλλόγους Γονέων, την ίδια στιγμή που έχουν μειωθεί δραματικά οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών.
  • Τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα των γονιών για φροντιστήρια ακόμα και από το Δημοτικό.

Για όλα τα παραπάνω, δεσμεύτηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να συντονίσει την δράση των Ενώσεων και τις καλεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00 έξω από το Κτ.Υπ. προκειμένου να διεκδικήσουν σχολικά κτίρια, σύγχρονα και ασφαλή που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 125 guests και κανένα μέλος