πολύμορφες εκδηλώσεις στους Δήμους με πρόταση του Πέτρου Φιλίππου

Την πρόταση του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, για πολύμορφες εκδηλώσεις στους Δήμους - για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης -, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) θέτοντάς το, υπό την αιγίδα της.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν τον τίτλο «Η επανάσταση του 1821 στην Αττική μέχρι την απελευθέρωσή της, και θα γίνουν με τη συνεργασία των 14 Δήμων που εμπλέκονται με τα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης, με τον πολιτισμό και τη λαϊκή παράδοση.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, σύμφωνα με την πρόταση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου (ημερομηνία πρώτης απελευθέρωσης της Αθήνας). Στόχος και αίτημα της ΠΕΔΑ θα είναι η επίσημη καθιέρωση της 25ης Απριλίου ως ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας.

Με βάση το χρονολόγιο των ιστορικών συμβάντων, από την έναρξη των επαναστατικών κινήσεων στην Αττική την 1η Απρίλη 1821 έως και την τυπική απελευθέρωση της Αθήνας και της Αττικής το 1833, στις εκδηλώσεις εμπλέκονται 14 Δήμοι, όπου θα εξελιχθούν οι πολύμορφες εκδηλώσεις (επιστημονικές ημερίδες, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικά κ.ά

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 414 guests και κανένα μέλος