Το θέμα του Χερώματος δεν είναι άγνωστο σε κανέναν. Αφορά μια περιοχή που άδικα εγκλωβίστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα του 1978 στη Β Ζώνη Υμηττού, χωρίς να ληφθεί υπόψη ο προϋπάρχων οικισμός και το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς...

ΧΕΡΩΜΑ   

31 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΗΡΙΑ ΑΛΛΑ…Η  ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ …ΤΥΡΒΑΖΕΙ


Το θέμα του Χερώματος δεν είναι άγνωστο σε κανέναν. Αφορά μια περιοχή που άδικα εγκλωβίστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα του 1978 στη Β Ζώνη Υμηττού, χωρίς να ληφθεί υπόψη ο προϋπάρχων  οικισμός και το ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

    Ο Δήμος Βάρης ετοίμασε και κατέθεσε πρόταση – ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/03/2009- προς τον Οργανισμό της Αθήνας. Η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειας των υπηρεσιών του Δήμου και του Συλλόγου των κατοίκων του Χερώματος.

Στην πρόταση αυτή αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα και χάρτες ότι στην περιοχή του Χερώματος προϋπήρχε  οικισμός ενταγμένος πλήρως στον υπόλοιπο ιστό της τότε κοινότητας και σημερινού Δήμου Βάρης.

Ο  Δήμος Βάρης ζητά άμεσα ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ.

   Είναι ανεξήγητη η αδιαφορία της πολιτείας στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού και δίκαιου αιτήματος. Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι του Χερώματος αποτελεί –και το γνωρίζουν οι αρμόδιοι- σαφέστατη παραβίαση της αρχής της ισονομίας και βασικών άρθρων του Συντάγματος. Το βασικό επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης οι κάτοικοι του Χερώματος ακόμη …το διεκδικούν.

Τριάντα ένα χρόνια ομηρίας είναι πάρα πολλά. Λύση για το πρόβλημα του Χερώματος υπάρχει. Αρκεί η πολιτεία να δει το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις και να το λύσει οριστικά.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ο Δήμος Βάρης οργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Χέρωμα την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ στις 11.00 πμ προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τις πρόσφατες ενέργειες του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 526 επισκέπτες και κανένα μέλος