Τρία ασημένια μετάλλια, ένα χάλκινο, μία τέταρτη, μία έβδομη και μία ένατη θέση ο συνολικός απολογισμός της Ελλάδας

Κάθε χρόνο 2.500 χιλιάδες παιδιά από 73 χώρες διαγωνίζονται στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Για πρώτη φορά οργανώθηκε Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) από την Κίνα το 2004. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 2009, μετά την ίδρυση - το 2008- του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas). Και το 2019 ήρθε πρώτη ανάμεσα σε χιλιάδες παιδιά και πολλές πολλές χώρες, με έξη ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν.

Στην Ολυμπιάδα του 2019 οι ελληνικές ομάδες σημείωσαν την καλύτερη επίδοση -μαζί με την Ρωσία- ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες.

Τρία ασημένια μετάλλια, ένα χάλκινο, μία τέταρτη, μία έβδομη και μία ένατη θέση ο συνολικός απολογισμός της χώρας μας στην Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 2019.

Οι Έλληνες μαθητές, συναγωνίστηκαν στη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών στους τομείς των αστικών μεταφορών, της ύδρευσης και της διαχείρισης αποβλήτων, του φωτισμού και της θέρμανσης κτιρίων, έχοντας ως θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις».

Στη φετινή Ρομποτική Ολυμπιάδα συμμετέχει και η cosmote ως στρατηγικός εταίρος και έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο: «The Real Robokids», που έχει ενδιαφέρον.

https://www.athensvoice.gr/culture/cinema/615630_real-robokids-pos-oi-ellines-mathites-katektisan-ton-kosmo-tis-rompotikis

 

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται σε περισσότερες από 75 χώρες από όλον τον κόσμο. Οι Εθνικοι διοργανωτές , όπως ο WRO Hellas για την Ελλάδα, εξασφαλίζουν, ότι περισσότερα από 70.000 παιδιά και νέοι παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτoύν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών. Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας, είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό project σχετικό με τη θεματολογία.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος