Η πρώτη συνεδρίαση του έτους 2020, του Δήμου ΒΒΒ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, με εκκίνηση τη βασιλόπιτα που έκοψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ψαλλίδας.

Ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος επαίνεσε τον πρόεδρο και υποσχέθηκε πολλά και μεγάλα έργα και πολύ πολύ δουλειά.

Το φλουρί βρήκε ο τυχερός σύμβουλος Παντελής Κασιδόκωστας. Του ευχόμαστε να έχει μία καλή και προσοδοφόρα χρονιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βάρη - Bάρκιζα

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσες που επιβλήθηκαν σε μεγάλο τμήμα της Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ρωτήθηκε ο δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο (29.1.20) από τον Κ. Πασακυριάκο και την Ανθή Βελλή, γιατί ακούγονται πολλές διαμαρτυρίες ιδιαίτερα για τη συγκοινωνία.

Η Βασ. Κωνσταντίνου έκλεισε για να γίνουν υδραυλικές εργασίες απορροής ομβρίων, αφού το υδραυλικό έργο που έχει γίνει εκεί είναι τυφλό προς τη θάλασσα και γι’ αυτό πλημμυρίζει με κάθε βροχή.

Το έργο αυτό θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 με 4 μήνες και ο κόσμος που διατρέχει την περιοχή θα ταλαιπωρηθεί.

Η κίνηση μετά τη Μαρώτη (Περικλέους) γίνεται “περίπλοκη” και δύσκολη λόγω στενότητας των οδών.

Δεχθήκαμε κι εμείς πολλές διαμαρτυρίες και πήγαμε επιτόπου και ακολουθήσαμε τη διαδρομή. Για κάποιον που γνωρίζει την περιοχή, είναι σχετικά εύκολο. Γι’ αυτόν όμως που δεν ξέρει πού πάει, ακόμη και αν έχει πινακίδα μπερδεύεται και χάνεται στα στενά...

Το 171 δεν περνά από Βάρη

Ιδιαίτερο πρόβλημα είναι η αλλαγή δρομολογίου του 171 του ΟΑΣΑ, που δεν μπαίνει καθόλου προς το Δίλοφο αφήνοντας χωρίς συγκοινωνία ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι τέτοιες παρεμβάσεις και κλείσιμο οδών θα γίνουν και αλλού προκειμένου να γίνουν έργα, όπως στην οδό Απόλλωνος στη Βουλιαγμένη, στην Παναγούλη, στη Βασ. Κων/νου στη Βάρη - Βάρκιζα, στο Πανόραμα Βούλας. Οσο για την συγκοινωνία, έχουν γίνει παρεμβάσεις στον ΟΑΣΑ και βρίσκονται σε αναμονή. Με τον Αντιδήμαρχο Ν. Βάση που μιλήσαμε, μας απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον ελεύθερο χώρο απέναντι από το δημαρχείο της Βάρης.

Η Ανθή Βελλή, πρότεινε τουλάχιστον να μπει στις στάσεις του 171, κάποια πληροφορία ότι είναι ανενεργές προσωρινά.

Αναφέρθηκε επίσης με ερωτηματικά, στον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου & Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου, από την εταιρεία ΕΠΕΚΑ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ).

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος