Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ανησυχεί για την τύχη του νοσοκομείο «Ερρικος Ντυνάν», όσον αφορά την πώλησή του στο Ελληνικό δημόσιο όπως είχε δρομολογηθεί. Γράφει συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται το τελευταίο διάστημα στη δημοσιότητα η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στην κατεύθυνση ακύρωσης του διαγωνισμού πώλησης του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», όπου πλειοδότης είχε ανακηρυχτεί το Ελληνικό Δημόσιο δια μέσου της δεσμευτικής προσφοράς του Ιδρύματος Ωνάση. Η εν λόγω φημολογία δεν συνοδεύεται από επαρκή αιτιολόγηση μιας τέτοιας απόφασης ακύρωσης με ταυτόχρονη εκκίνηση νέου διαγωνισμού πώλησης.

Ενώ έχει περάσει περισσότερος από έναν χρόνο που η διαγωνιστική διαδικασία είχε αναδείξει ως επικρατέστερο υποψήφιο για την απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν» το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο θα προχωρούσε στην απόκτηση του Νοσοκομείου, η Τράπεζα Πειραιώς κωλυσιεργεί συνεχίζοντας να καταγράφει ζημιές από τη χρήση του Νοσοκομείου που μεταφράζονται σε απομείωση της αξίας του.

Προειδοποιούμε όλες τις πλευρές: Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς, Υπουργείο Υγείας, Διοίκηση «Ερρίκος Ντυνάν», ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης του εν εξελίξει διαγωνισμού εις βάρους της προοπτικής απόκτησης του Νοσοκομείου από το Δημόσιο θα μας βρει απέναντι. Και μαζί με μας θα βρει απέναντι και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας. Τους ενημερώνουμε δε ότι και οι ίδιοι θα είναι υπόλογοι απέναντι τόσο στον ελληνικό λαό όσο και έναντι της Δικαιοσύνης σε περίπτωση αποδοχής προσφοράς μικρότερης από αυτήν του Δημοσίου (ύψους 110 εκατ. €), καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελεί καραμπινάτη απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα και δεν θα σταματήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ούτως ώστε το «Ερρίκος Ντυνάν» να επανενταχτεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των πολιτών της χώρας.

Παύλος Πολάκης,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος