Είναι όμως το άτομο που θα ενώσει; Ήδη το διαδίκτυο γέμισε με τα κατά της...

Αναμφισβήτητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε περηφανή νίκη. Η υποψηφία και βεβαία Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Π.τ.Δ.) θα εκλεγεί η δικαστικός και μέχρι προχθές Πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αυτό θα συμβεί πιθανότατα εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου και πάντως το αργότερο μέχρι την 12η Φεβρουαρίου και μάλιστα με την πρώτη ψηφοφορία, αφού την υποψηφιότητά της επικρότησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, που της εξασφαλίζουν άνω των 250 ψήφων (απαιτούνται, στην πρώτη ψηφοφορία, τα 2/3 της Βουλής).

Για την υποψήφια Πρόεδρο εκφράστηκαν θετικές απόψεις από παντού (γυναίκα, δικαστικός κλπ.) αλλά και έργω ή πράξη, αρνητικές, κυρίως από την Ελληνική Λύση (Βελόπουλος), Γ. Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είχε όλως προσφάτως δικαστική διένεξη μαζί μαζί της, ως δικηγόρος του Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίννιν και η κριτική που της άσκησε ήταν δριμύτατη.

Εμείς επιφυλασσόμαστε να εκφράσουμε τεκμηριωμένη άποψη όταν «γνωρίσουμε» καλά τη νέα πρόεδρο. Εχουμε όμως μια πρώτη άποψη την οποία καταθέτουμε.

Θυμάστε την υπόθεση Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., το περίφημο «χαράτσι» που κρίθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ, το 2012, και το οποίο εκρίθη ως μη αντικείμενο στο Σύνταγμα, με την υπ’ αριθ. 1972 απόφασή του, επειδή ήταν, λέει, «προσωρινό για τα έτη 2011 και 2012». Τώρα που μονιμοποιήθηκε, γιατί έτσι γίνεται στην Ελλάδα, αλλάζοντας ονόματα, με τελευταίο ως ΕΝΦΙΑ, τί έκανε το ΣτΕ και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου;

Αλλά τι είχε κάνει και τότε η Σύμβουλος του ΣτΕ Αικ. Σακελλαροπούλου; Ενώ πολλοί Σύμβουλοι διαφώνησαν σθεναρά ως προς τη νομιμότητα του ΕΕΤΗΔΕ (και τώρα μεταβαπτισθέντος σε ΕΝΦΙΑ) όπως ο Αντιπροόεδρος Ν. Σακελλαρίου, οι Σύμβουλοι Γ. Παπαγεωργίου, Μ. Παπαδοπούλου, Θ. Αραβανή, Μ. Καραμανώφ κ.ά. διαφωνούν και μειοψηφούν,, η Αικ. Σακελαρροπούλου στις 20 σελίδες της απόφασης, των 29 παραγράφων διαφώνησε μόνο ως προς την είσπραξή του από τη ΔΕΗ. Πάλι καλά!

Για τους λόγους αυτούς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και αναμένουμε. Η Π.τ.Δ. μπορεί να έχει μηδαμηνές αρμοδιότητες για το αξίωμα του Π.τ.Δ., αλλά δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο.

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε πάντως πως όσοι συνεργάστηκαν με τις απαιτήσεις και μεθοδεύσεις των δανειστών, όλως συμπτωματικώς, ίσως, ανταμείφθηκαν. Όπως π.χ. ο Πρόεδρος τότε του ΣτΕ Παν. Πικραμμένος έγινε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ο παράνομος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, Πρόεδρος της Ακαδημαίας, ο Γ.Α. Παπανδρέου, επισκέπτης καθηγητής του Παν/μίου Χάρβαρντ κλπ. και η Σύμβουλος, τότε, του ΣτΕ, Πρόεδρός του και Π.τ.Δ.! «Όσοι φιλούν το χέρι...» γίνονται καλά παιδιά και ανταμείβονται!»

Κ.Βενετσάνος

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 242 guests και κανένα μέλος