Εικόνες εγκατάλειψης, παροπλισμένων οχημάτων, απαρχαιωμένων και μη λειτουργικών υποδομών καθώς και γραφείων με τεράστιο όγκο φακέλων, συνάντησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Παλλήνη και στη γέφυρα Λ. Κηφισού, καθώς και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης για τις σημαντικές ελλείψεις υποδομών, προσωπικού, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης, όσο και με τον παροπλισμένο στόλο οχημάτων.

Στη γέφυρα Λ. Κηφισού, είναι ακινητοποιημένα οχήματα, είτε λόγω μικρών βλαβών, είτε λόγω έλλειψης χειριστών.

Ζήτησε δε να γίνει άμεσα καταγραφή των προβλημάτων, με στόχο να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατό η επίλυση τους.

«Προτεραιότητά μας είναι να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις και να αξιοποιήσουμε το προσωπικό και τις υποδομές της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών.

Η εικόνα που συναντήσαμε είναι άκρως απογοητευτική. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα αξιόμαχο προσωπικό το οποίο, ούτε επαρκεί, ούτε διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν.

Η κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να θωρακίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού σε επίπεδο πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Οφείλουμε να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας ενός επιτελικού κράτους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και η εντεταλμένη Σύμβουλος Έργων Ε. Κοσμίδη, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης και ο σύμβουλος σε θέματα μεταφορών καθηγητής Ευάγγελος-Γεράσιμος Ματσούκης.

Τα ίδια και στη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών

Ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων καταλαμβάνουν φάκελοι καθώς και σημαντικές μελέτες υποδομών και μεγάλων έργων της Περιφέρειας.

Σ.Σ. Μπορεί σε κάποιον απ’ αυτούς τους φακέλους να βρίσκεται η δική σας περίπτωση ή η δική μου ή κάποιου ρέματος ή κάποιου σχεδίου πόλης. Τραγικό!!

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 guests και κανένα μέλος