Συνάντηση Εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, στα γραφεία του Δήμου στη Νέα Μάκρη.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα, για να δουν από κοντά και να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Εθνικό Πάρκο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο οποίος επιθυμεί να εξετάσει με τους συναρμόδιους φορείς τρόπους βελτίωσης και προστασίας του.

Η ανάπτυξη ενός διαχειριστικού σχεδίου Master Plan που θα προστατεύσει το φυσικό κάλλος, αλλά και τη βιοποικιλότητα αυτού του μοναδικού σημείου Natura παγκοσμίου ενδιαφέροντος αποτελεί βασικό στόχο και προτεραιότητα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η απρόσκοπτη συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία Ν. Μάκρης αλλά και τον δήμο Μαραθώνα θα επιφέρει την πυροπροστασία και την εν γένει φύλαξη του χώρου, αλλά και την αξιοποίησή του με επιχειρησιακές πολιτικές περιβάλλοντος ώστε, με γνώμονα την ασφάλεια τόσο του Πάρκου όσο και των πολιτών, να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του να χαίρονται και να απολαμβάνουν αυτόν τον «μικρό παράδεισο» που βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 355 επισκέπτες και κανένα μέλος