Πολλά και δίκαια τα αιτήματά τους είναι τοιχοκολλημένα στην είσοδο του σχολείου

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας, αποφάσισαν μέσα από μια «πρόχειρη» όπως σημειώνουν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα 60% υπέρ και 40% κατά. Στη συνέχεια, το αποτέλεσμα διαφοροποιήθηκε γιατί όπως σημειώνουν «αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της προχειρότητας της διαδικασίας η ψηφοφορία δεν λήφθηκε υπό τις σωστές διαμέτρους».

Τα παιδιά έχουν καταγράψει αρκετά προβλήματα, εκ των οποίων, θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί αν οι αρμόδιοι του Δήμου ΒΒΒ, ήταν πιο «κοντά» στα σχολεία.

«Χώροι υγιεινής, θέρμανση, σπασμένες πόρτες από προηγούμενα χρόνια, αίθουσες σε άθλια κατάσταση, βρύσες χαλασμένες» είναι μερικά από τα προβλήματα που εκθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Μιλούν ακόμη για «αντιπαιδαγωγικό σύστημα, για πολλά παιδιά στις τάξεις, για ελλείψεις καθηγητών».

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου ΒΒΒ, απέστειλε δελτίο τύπου, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή και ήδη έχει συναντηθεί με τους μαθητές η Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Μίμα Νικηφοράκη. Η κα Νικηφοράκη εξήγησε στους μαθητές ότι ο Δήμος και η σχολική επιτροπή δεν μπορούν να παρέμβουν στα θέματα που αφορούν τους καθηγητές και εν γένει την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές που τίθενται στην ανακοίνωση, η επισκευή των βρυσών και τα παγκάκια θα επιλυθούν άμεσα μετά τη λήξη της κατάληψης καθώς δεν υπήρχε στις υπηρεσίες του Δήμου(;) νωρίτερα κάποιο σχετικό αίτημα και σε ότι αφορά τη θέρμανση ενημέρωσε τους μαθητές πως το καλοριφέρ το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο λειτουργεί κανονικά και η τακτική προβλεπόμενη συντήρηση του καυστήρα ολοκληρώθηκε πριν από μόλις έναν μήνα».

Την έκπληξή του εξέφρασε ο δήμαρχος, όπως σημειώνεται στο δελτίο: «Με έκπληξη ενημερώθηκα πως μαθητές του 2ου ΓΕΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου χωρίς πρώτα να αποστείλουν σε κανένα φορέα τα αιτήματά τους».

...Δεν  τράβηξαν το αυτί του Δήμου;;

Σ.Σ. Είναι, πάντως, να απορεί κανείς. Επρεπε δηλαδή, κατά το Δήμο και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, να ενημερώσουν τα παιδιά ή οι καθηγητές για τις σπασμένες πόρτες, τις χαλασμένες βρύσες, τα άχρηστα παγκάκια; Τότε τι νόημα έχει ολόκληρη Επιτροπή και αρμόδιος αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος; Δεν επισκέπτονται ποτέ τα σχολικά συγκροτήματα;

oi logoi 1

 

oi logoi 2

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος