Ο Δήμος ΒΒΒ, έκανε “το καθήκοντου”, ο Δήμος Γλυφάδας δεν ασχολήθηκε καν!

Επανερχόμαστε, για πολλοστή φορά, στην θανατηφόρα διασταύρωση στα όρια Γλυφάδας - Βούλας, στις οδούς Αγ. Νικολάου - Πρ. Πέτρου - Ματρώζου. Η Πρ. Πέτρου με τη νησίδα της χωρίζει οριοθετεί τους Δήμους Γλυφάδας και ΒΒΒ. Η πυκνή κυκλοφορία της διασταύρωσης, η κακή οπτική των δύο οδοστρωμάτων, η κακή σήμανση και οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί είναι τα αίτια που καθημερινά συγκρούονται τροχοφόρα με σοβαρότατους τραυματισμούς ανθρώπων και θανατηφόρα περιστατικά.

Ήδη τους καλοκαιρινούς μήνες θρηνήσαμε δύο ανθρώπους και ο τρίτος έχει υποστεί σοβαρότατους τραυματισμούς. Η ευθύνη της ασφάλειας της οδού ανήκει και στους δύο Δήμους, Γλυφάδας και ΒΒΒ, αφού είναι τα όρια, αλλά παρά τις πάμπολλες παρεμβάσεις πολιτών δεν έχει γίνει τίποτα!

Πρόσφατα είχε στείλει υπόμνημα ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος “Ευρυάλη Βούλας και στους δύο Δήμους, ζητώντας την κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Ο Δήμος Γλυφάδας δεν έχει απαντήσει. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΒΒΒ, που απευθυνόταν ο Σύλλογος απάντησε (αρ. πρ. 47116/9/12/19) επισυνάπτοντας και το έγγραφο που έχει αποστείλει στο Δήμο Γλυφάδας (αρ. πρ. 21722/11/6/19) ζητώντας τη συνεργασία για τη διαμόρφωση κόμβου, σημειώνοντας ότι «αναμένουμε τις απόψεις του Δήμου Γλυφάδας προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού σε μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην εν λόγω περιοχή». Και έχει και προηγούμενο έγγραφο αποστείλει (αρ. πρ. 11445/28.3.18) το 2018, που πάλι δεν απάντησε!!

Στο έγγραφο που έχει αποστείλει στο Δήμο Γλυφάδας (/11/6/19) σημειώνει μεταξύ άλλων: «...σας υποβάλλουμε συμπληρωματικά και την πρόταση διαμόρφωσης στρογγυλού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Πρ. Πέτρου και Ματρώζου, για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας της εξεταζόμενης περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη και τα πολλαπλά αιτήματα των κατοίκων για το εν λόγω κόμβο».

Ο Δήμος Γλυφάδας, προφανώς δεν έχει ούτε αυτιά ούτε μάτια για να ακούσει και να δει. O Δήμος ΒΒΒ, έκανε το καθήκον του και εφησυχάζει.

Πόσους ανθρώπους πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη, μέσα στην πόλη, για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι;

Καλούμε και εγκαλούμε το Δήμο Γλυφάδας, την Τροχαία, την Περιφέρεια, το Δήμο ΒΒΒ, να παρέμβουν με επιμονή, με παραστάσεις, με αποδεικτικά στοιχεία. Πρέπει να σταματήσει αυτή η τραγική διασταύρωση να “τρώει” οδηγούς, πεζούς και επιβάτες.

Οι δρόμοι των πόλεων, είναι υποχρέωση των Δήμων, οι λεωφόροι ανήκουν στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υποδομών.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 190 guests και κανένα μέλος