Οπως είχαμε ανακοινώσει, συμμεριζόμενοι την αγωνία των κατοίκων, που βρέθηκαν ξαφνικά στον “αέρα” με συστημένες επιστολές από την εταιρεία Κτηματολόγιο, που τους ενημέρωνε ότι δεν είναι δικοί τους οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέθεταν, στις περιοχές της Σαρωνίδας και μέρος της Λαυρεωτικής, κάτοικοι, δήμαρχοι, βουλευτές της περιοχής κινήθηκαν να παρέμβουν και να σταματήσουν τις ενστάσεις, πράγμα που τελικά έχει αίσιο τέλος.

Βουλευτές της περιοχής και οι δήμαρχοι και των δύο δήμων κινήθηκαν με παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, να ανασταλούν προκειμένου να ψηφιστεί τροπολογία, που θα προβλέπει το πάγωμα των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία δημοτικών συμβουλίων με επικεφαλής τους δημάρχους Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο την Πέμπτη 12/12/19, όπου κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, τους ενημέρωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα Παρασκευή 13/12. Η τροπολογία προβλέπει το πάγωμα της αποστολής των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς επίσης το πάγωμα για 4 μήνες της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του Κτηματολογίου που απορρέουν από την δικαστική απόφαση 1151/1872.

Στο διάστημα αυτό η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Το ακριβές κείμενο της τροπολογίας φέρει τις υπογραφές των υπουργών Χρ. Σταϊκούρα και Κωστή Χατζιδάκι και έχει ως εξής:

«H εξέταση των ενστάσεων από τις Επιτροπές του άρθρου 7 ν. 2308/1995 (ΦΕΚ Α΄114) αναστέλλεται μέχρι τις 30.4.2020 για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 1151/72 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ’ αριθμ. 116/68 και 698/76 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ’ αριθμ. 110/78 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικό της Περιφέρειας Αττικής».

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος