H προαναγγελθείσα Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου ΒΒΒ, με μοναδικό θέμα την υπερύψωση αερογέφυρας στην παραλιακή, στο πάρκο Εθν. Αντίστασης, ενώνοντας την πόλη με τη θάλασσα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10.12.19, σε δεύτερη πρόσκληση, αφού την πρώτη ημέρα, δεν επετεύχθη απαρτία, η οποία μάλλον ήταν προγραμματισμένη. Προξενεί εντύπωση πάντως, γιατί ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Διαβούλευσης, της νέας δημοτικής αρχής. Και όταν όλοι οι φορείς κόπτονται να συμμετέχουν, δεν κατανοούμε όταν καλούνται, γιατί δεν εμφανίζονται.

Η συνεδρίαση άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας περίπου, γιατί στον ίδιο χώρο συνεδρίαζε ο ΟΑΠΠΑ, κάτι που δημιούργησε δυσφορίες στο κοινό.

Η παρουσίαση εξελίχθηκε σε ήπιο κλίμα. Θέσεις υπέρ και κατά της πεζογέφυρας υπήρξαν διάφορες. Βέβαια το θέμα ήταν προαποφασμένο, αφού πριν καν έρθει προς συζήτηση στην Ε.Δ. είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο! (ασυμβίβαστο).

Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει μια διάβαση που να εξυπηρετεί τους πεζούς, αλλά η αερογέφυρα είναι σε πολλούς αρνητική, γιατί “κουβαλάει” πολλά δεινά, πέραν του ότι έχει ένα υπερβολικό κόστος, σε χαλεπούς καιρούς. Και μην ακούσουμε το γνωστό που επανελάμβαναν δήμαρχοι “άλλοι τα πληρώνουν”, γιατί εμείς τα πληρώνουμε, άσχετο αν αυτό λέγεται ΕΣΠΑ ή Φιλόδημος ή ότι άλλο.

Οι περίοικοι, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Βούλας δεν την θέλουν, γιατί θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της πόλης. Ένας τεράστιος όγκος που θα κόψει την ορατότητα προς τη θάλασσα, θα φέρει κόσμο στην γειτονιά δημιουργώντας προβλήματα στάθμευσης, θα αφαιρέσει ένα μεγάλο τμήμα του πάρκου ένθεν και ένθεν και δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η περίοικος Ειρήνη Φερέτη, που παραβρέθηκε στην Ε.Δ. ανέφερε τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει η γέφυρα. Μάλιστα η ίδια μαζί με πρωτοβουλία κατοίκων, είχε στείλει επιστολή πριν τις εκλογές στο δήμαρχο, καταγράφοντας τους λόγους που κρίνει ότι δεν πρέπει να γίνει, την οποία όμως ο δήμαρχος δεν ανέφερε ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τουναντίον μίλησε για «κάποιες μουρμούρες περιοίκων»...

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τις "μουρμούρες περιοίκων"

 H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς κύριο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Βούλα, 24 Μαίου 2019


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την επικείμενη ανέγερση, όπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο, σιδερένιας πεζογέφυρας στην παραλιακή λεωφόρο μεταξύ των οδών Ήρας και Διός.

Οι κύριοι λόγοι της διαμαρτυρίας μας είναι οι εξής:
Πρώτον, μία τέτοια κατασκευή δεν εξυπηρετεί σημαντικές κατηγορίες ατόμων όπως: άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μητέρες με καρότσια και παιδιά διότι έχουν να διανύσουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις προκειμένου να φθάσουν στη γέφυρα και στη συνέχεια να ανέβουν την ανηφόρα, να κατέβουν κλπ.
Δεύτερον, μια τέτοια κατασκευή είναι αισθητικά εξαιρετικά επιβλαβής για τον συγκεκριμένο χώρο εκατέρωθεν της παραλιακής λεωφόρου, δηλαδή, το πάρκο και τις ελεύθερες, χωρίς κτίρια, εκτάσεις δίπλα από την παραλία. Ο όγκος της κατασκευής θα κυριαρχήσει σε ένα φυσικό περιβάλλον, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία και τη μοναδικότητά του.
Τρίτον, θα ήταν ασυγκρίτως χρησιμότερο και επωφελές για το σύνολο του πληθυσμού η τοποθέτηση πρόσθετων φωτεινών σηματοδοτών με τα αντίστοιχα προειδοποιητικά φώτα, τα οποία, όχι μόνον θα διευκολύνουν την διέλευση των πεζών με ασφάλεια και χωρίς περιττές διαδρομές αλλά και, θα αποτρέπουν την ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας και κατ’ επέκταση τη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων.
Τέταρτον, είναι γνωστό ότι κάποιες φορές η αδυναμία διαρκούς ελέγχου, επίβλεψης και γενικά ο αφύλακτος χαρακτήρας τέτοιων κατασκευών μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για επικίνδυνες, καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές πράξεις.
Τέλος, τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας με την αυξημένη κίνηση των επισκεπτών στην περιοχή μας, η ανέγερση μιας τέτοιας κατασκευής θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για εμάς τους μόνιμους κατοίκους, που ομοίως αναζητούμε λίγη ξεκούραση και επιθυμούμε να απολαύσουμε τη γειτονιά μας, λόγω των πολλών παρκαρισμένων αυτοκινήτων, του θορύβου κτλ


Ευελπιστώντας ότι η διαμαρτυρία μας θα εισακουσθεί και θα υπάρξει προεκλογικά η δέσμευσή σας ώστε να μην τοποθετηθεί μία κατ’ ουσίαν περιττή, άχρηστη, επικίνδυνη και αντιαισθητική κατασκευή σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης μας.
Με εκτίμηση
Εκ μέρους της πρωτοβουλίας δημοτών και κατοίκων των οδών Ήρας, Διός, Νηρέως, Δημοκρατίας, Βασ. Παύλου
Ειρήνη Φερέτη
(στοιχεία επικοινωνίας: email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Tις θέσεις του κατέθεσε επίσης, με επιστολή,  ο Γιάννης Δημητριάδης πολεοδόμος – χωροτάκτης μηχανικός..

Διαφωνία εξέφρασε, με στοιχεία, και η Ενωση Κρητών ΒΒΒ.

Να μπει το αποφασισμένο από ετών φανάρι ...χθες, ήταν η θέση της πλειοψηφίας.

Τον δρόμο, νομίζω, ότι τον δείχνει ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και είναι η κατάλληλη στιγμή, να αλλάξει την απόφαση ο Δήμος, και να αποφασίσει να γίνει όπως η “έξυπνη διάβαση πεζών στο Καλλιμάρμαρο”, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 12/12. Αλλωστε ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 200 τέτοιες στην Αττική.

Αννα Μπουζιάνη

 

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 guests και κανένα μέλος