Mετά από μαζικές πιέσεις, Δήμων Σαρωνικού, Λαυρεωτικής και βουλευτών της περιοχής

Οπως γράφαμε στo φύλλο 1109/ 16/11/19, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, διεκδικεί ακίνητα στη Σαρωνίδα, από ιδιοκτήτες που τα κατέχουν με συμβόλαια. Οι ιδιοκτήτες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα, διότι λαμβάνουν συστημένες επιστολές από την εταιρεία “Κτηματολόγιο”, ότι δεν μπορεί να καταχωρηθεί το ακίνητό τους, γιατί ανήκει στο δημόσιο, βάσει μιας δικαστικής απόφασης Εφετείου, την 1151/1872.

Για το θέμα συναντήθηκαν οι Βουλευτές Ανατ. Αττικής Μάκης Βορίδης, Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο και του έθεσαν το θέμα.

Παράλληλες ενέργειες, όπως ενημερωθήκαμε, έχει προωθήσει και ο δήμαρχος Π. Φιλίππου, καθώς επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του, θα συναντηθεί τον Υφυπουργό τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, μαζί με το Δήμο Λαυρεωτικής και φορείς.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε - στους βουλευτές - να το μελετήσει, γιατί δεν αφορά μόνο την Ανατολική Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος, συμφωνήθηκε να προωθηθεί τροπολογία με την οποία θα τίθενται σε αναστολή οι ενστάσεις, μέχρι την ανάρτηση των οριστικών εγγράφων του Κτηματολογίου των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν αφορά μόνο την περιοχή της Σαρωνίδας, αλλά εκτάσεις και στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 guests και κανένα μέλος