για ...να τιμωρήσει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Στη συνεδρίαση του Δήμου ΒΒΒ, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στη συζήτηση για τη συντήρηση των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων του Δήμου, ο επικεφαλήςpasakyriakos k symvoulio της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Κ. Πασακυριάκος, επεσήμανε  κάποια προβλήματα, ιδιαίτερα στους προαύλιους χώρους και τα πεζοδρόμια των σχολικών συγκροτημάτων, όπως η λίμναση ομβρίων υδάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.

Αυτό το τελευταίο, ανέβασε τις “κεραίες” του δημάρχου, ιδιαίτερα όταν συζητήθηκε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν “Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων 2017”  “Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης” και άρχισε να κατηγορεί το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, ότι ενώ είχε πάρει την απάντηση ότι το προαύλιο είναι μέσα σ’ αυτά που θα ανακατασκευαστούν, ο σύλλογος ανέβασε εικόνες στο διαδίκτυο, μετά τη νεροποντή της περασμένη εβδομάδας, με το προαύλιο πλημμυρισμένο με νερά.


konstantelos psallidasΜάλιστα, ο δήμαρχος, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα, τονίζοντας ότι πλέον δεν θα ανακατασκευάσει το προύαλιο. Θα μείνει για του χρόνου, για λόγους ...διδακτικούς.
Ανέφερε δε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η ανακατασκευή προαυλίων σε εννέα σχολικές μονάδες.

Ο Κ. Πασακυριάκος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μ’ αυτά που άκουσε από το δήμαρχο για την τιμωρία του Συλλόγου, στην ουσία των παιδιών δηλαδή και τόνισε ότι «το να απαντήσει η διοίκηση του Δήμου τιμωρητικά, θέτοντας εν αμφιβόλω και κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, επειδή ανέβηκε μια φωτογραφία από έναν γονιο, που μπορεί να είναι δυσαρεστημένος, γιατί το παιδί του πιθανόν να βιώνει 3 - 4 χρόνια αυτή την κατάσταση, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω, με προσπεράνει, γι’ αυτό και ζητώ να το σκεφτείτε κάπως καλύτερα».

Ο δήμαρχος ανταπάντησε, κάνοντας μία ...στροφή πάνω σ’ αυτά που είχε πει προηγουμένως: «τώρα  βάλατε επικινδυνότητα, ασφάλεια, πιάσατε την τρίχα και την κάνατε τριχιά. Απλά θεωρώ ότι ο Δήμος και ο Δήμαρχος δεν είναι σάκος του μποξ, (“να, καταγράφει και η κυρία Άννα μην της ξεφύγει κανένα κόμμα”, δική του παρέμβαση γιατι βιντεοσκοπούσα).


Δεν μπορεί ο καθένας με τη λογική ότι το θέλω τώρα εγώ αυτό και να προχωρά να κάνει πράγματα τα οποία έχουν το στοιχείο της υπερβολής, το στοιχείο ότι εκθέτουμε το Δήμο, ενώ δεν θα έπρεπε να τον εκθέσουμε, για κάτι το οποίο γίνεται όχι για να αποστραγγιστεί το προαύλιο, γιατί η αποστράγγιση του προαυλίου είναι θέμα ενός φρεατίου, μίας σχάρας. Αυτό γίνεται αύριο το πρωί».

Εμείς λοιπόν, συνέχισε ο δήμαρχος, επειδή δεν μπορούμε να είμαστε σάκος του μποξ κανενός,  ...απλά κάποιο άλλο σχολείο, το οποίο έχει πάρει ένα συγκεκριμένο χρόνο, για το πότε θα γίνει η παρέμβασή του, θα προχωρήσει νωρίτερα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αυτό, όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά για λόγους παιδαγωγικής.
Κατέληξε δε ο δήμαρχος λέγοντας ότι «η παλιά λογική που έσυρε τις διοικήσεις σε πιθαναγκασμό γιατί κανείς δεν τολμούσε να ’ρθε αντιμέτωπος με το πολιτικό κόστος, τουλάχιστον για μένα το θεωρώ προσβλητικό».

Και μένουμε με την απορία: αφού είναι θέμα μιας ημέρας το φρεάτιο, γιατί δεν το φτιάξανε τόσα χρόνια και ας ακολουθούσε, όταν και άμα, ανακατασκεύαζαν το προαύλιο.

Πασακυριάκος

Κωνσταντέλλος

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος