• Βανδαλισμοί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης
  • Το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ στην 8η Μαθητιάδα «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα» 
  • Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Βανδαλισμοί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης


Τις ημέρες των εορτών που τα σχολεία ήταν κλειστά, κάποιοι ανεγκέφαλοι μπήκαν στους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης και προκάλεσαν καταστροφές.

Σημεία των καιρών; Νομίζω ότι πρέπει να σκύψουμε όλοι σε τέτοιου είδους ενέργειες και να μας απασχολήσουν, γιατί είναι προάγγελοι κακών ειδήσεων, που σε άλλες χώρες έχουν προηγηθεί.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου καταδικάζει τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν οι άγνωστοι σε βάρος των σχολικών εγκαταστάσεων, ευχαριστεί τον πρόεδρο της 2ης Σχολικής Επιτροπής κ. Βασιλόπουλο, τις Δημοτικές Υπηρεσίες και τη Διεύθυνση του Σχολείου για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων με σκοπό να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Σχολείου μετά τις πασχαλινές διακοπές.

Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για την έξαρση των βανδαλισμών και καλεί τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές να λάβουν μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή του φαινομένου που στρέφεται κατά της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας.

 

 

Το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ στην 8η Μαθητιάδα

«Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα»


Το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει φέτος τα σχολεία της Αττικής στην 8η Μαθητιάδα, που θα διεξαχθεί 8 με 13 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών. Στη διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμμετέχουν 1200 περίπου μαθητές ηλικίας 12 έως 15 ετών, από την Ελλάδα και την ομογένεια: 58 αποστολές από κάθε νομό της χώρας και αντίστοιχα 47 αποστολές από 41 χώρες του εξωτερικού, θα δώσουν το παρόν στην Πρώτη Σερρών.

Πρόκειται για μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα», καθώς αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνοντας τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση και η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου - αθλητών και μη, από όλα τα μέρη της Ελλάδας και γενικότερα όλο τον Ελληνισμό, σε αθλητικούς αγώνες χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Όλοι οι μαθητές μένουν στο «Μαθητικό Χωριό», κάτι αντίστοιχο με το Ολυμπιακό χωριό.

Παράλληλα με τους αγώνες, διεξάγονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακων αγώνων από αθλητές με αναπηρία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας των μαθητών και των θεατών σε Ολυμπιακά, Παραολυμπιακά αθλήματα και πολιτιστικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των Ολυμπιακών προτύπων και αξιών, ως πηγή έμπνευσης όλων των νέων.

 

 

Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ


Στα πλαίσια του θεσμού του ΣΕΠ (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), συνεχίζει να λειτουργεί το ΓΡΑΣΕΠ (Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού) στο 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου με νέο υπεύθυνο την Εκπαιδευτικό - Σύμβουλο Αθανασίου Βαρβάρα.

Το Γραφείο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τους γονείς των σχολείων του Δήμου Κορωπίου αλλά και πέραν αυτού. Ο υπεύθυνος στοχεύει να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τις ικανότητές τους, τα ενδιαφέροντα τους, τα τυχόν ταλέντα τους και ακόμη να αξιολογήσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους αξίες.

Ακόμη παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση σε μαθητές και γονείς σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και τις διεξόδους που αυτό προσφέρει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τα αξιοποιήσουν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές καθώς και τη μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας. Πληροφορίες στα τηλ.: 210 6628879 και 210 6624662.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος