Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Βουλιαγμένης παραβρεθήκαμε την Τρίτη 26/11/19, στο οποίο απ’ ότι είδαμε είχε και αρκετό ακροατήριο.

Το κλίμα διαφορετικό από τα άλλα δύο τοπικά· της Βούλας και της Βάρης. Πιο φιλικό, πιο τοπικιστικό, θα έλεγα. Χαρούμενοι χαιρετισμοί, ευχάριστοι άνθρωποι, γνώριμοι μεταξύ τους. Και όπως απεδείχθη, στην πορεία, με πολύ καλή διάθεση συνεργασίας και συναπόφασης, χωρίς περιορισμούς και καρατομήσεις...

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δύο απόντες (δικαιολογημένους). Παρόντες ο αντιδήμαρχος Nίκος Βάσης και ο επόπτης καθαριότητας της Βουλιαγμένης Αρναουτέλης. Είχαν κληθεί, όπως είπε ο πρόεδρος του τοπικού Γεώργιος Κοκολέτσος, για να δώσουν απαντήσεις σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την εικόνα γενικότερα της πόλης.

Ο Πρόεδρος κρατούσε μία λίστα με τα θέματα, που απασχολούν την πόλη και τα ανέφερε ένα - ένα, όπως:

― να τοποθετηθεί πινακίδα μείωσης ταχύτητας στην οδό Ακτής κοντά στο τένις, γιατί τρέχουν πάρα πολύ και γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

― για τις παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία της πόλης, που χρήζουν ανάπλασης, όπως στην Βάκχου και Λητούς, στην περιοχή της Τάσιανης,

― για ανάπλαση πλατειών, όπως η πλατεία Ευτέρπης,

― για τα λιμνάζοντα νερά στην οδό Ηλέκτρας και Παναγούλη,

― για τα παγκάκια που έχουν καταστραφεί και θέλουν συντήρηση τα παλιά και όχι αντικατάσταση με νέα πλαστικά.

― για τις λακούβες στους δρόμους

― για τα πεύκα που έχουν πάρα πολλά ξερά κλαδιά

― για την ασχήμια των κάδων απορριμμάτων κοντά στα μαγαζιά

Γενικά απ’ ότι φαίνεται η πόλη χρειάζεται ένα γενικό νοικοκύρεμα, γιατί έχει μείνει πολύ καιρό απεριποίητη.

Ο Αντιδήμαρχος Ν. Βάσης απάντησε στις ερωτήσεις. Για κάποια έδωσε λύσεις για κάποια άλλα έδωσε παράταση χρόνου και για κάποια υπάρχει δυσκολία...

Ξεχειλισμένοι κάδοι με δυσοσμία

Για τους καφέ κάδους, που βρίσκονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μυρίζουν πάρα πολύ άσχημα, ιδιαίτερα το ΣαββατοΚύριακο που μένουν πάρα πολύ χρόνο στους κάδους και πολλές φορές υπερχειλίζουν, αναφέρθηκε ο Διον. Κοντονής. Πρότεινε να συλλέγονται πιο σύντομα ή να τους πάρει το κάθε μαγαζί κοντά του, κάτι βέβαια που δεν θέλουν να ακούσουν τα καταστήματα.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι, είναι αναποτελεσματικοί, όπως αποδεικνύεται από την πράξη γιατί είναι δύσκολοι στο χειρισμό τους, αλλά ιδιαίτερα γιατί έχουν μικρό στόμιο και δεν χωράνε οι σακούλες που χρησιμοποιούν τα καταστήματα.

― για τον αγωγό των λυμάτων στην οδό Απόλλωνος, ένα χρόνιο πρόβλημα που ρυπαίνει την περιοχή με τις υπερχειλίσεις. Το έργο έχει ήδη κατασκευαστεί, αλλά παρεμβάσεις της αρχαιολογίας δεν έχουν ακόμη επιτρέψει τις συνδέσεις με τα καταστήματα, όπως ενημέρωσε ο Ν. Βάσης.

Η ...χωματερή στο νεκροταφείο

Για την αποκομμιδή των απορριμμάτων και τη χωματερή που βρίσκεται δίπλα από το νεκροταφείο της Βουλιαγμένης, έγινε γενικότερη συζήτηση. Κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει πρόβλημα και οπτικό και περιβαλλοντικό, αλλά αναζητούν χώρο και δεν βρίσκουν κατάλληλο.

Στο έλλειμμα προσωπικού έριξε ένα μέρος του προβλήματος, ο επόπτη καθαριότητας της Βουλιαγμένης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν και πολλοί μη ενεργοί εργαζόμενοι.

Στην ερώτηση του Δ. Κοντονή, τι σημαίνει “μη ενεργοί”, απάντησε ο αντιδήμαρχος, ότι είναι εργαζόμενοι με “αναπηρίες” (καρδιακοί, καρκινοπαθείς, εγκεφαλικά) που βγαίνουν από την καθαριότητα και πάνε στα γραφεία. Κανείς βέβαια δεν γνώριζε τον αριθμό, σε ένα σύνολο 130 εργαζομένων, στην καθαριότητα!

Ερίζουν για την ανάπλαση του ελεύθερου χώρου, όμορου με το ακίνητο  Προκοπίου στο Καβούρι. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τον αναπλάσει, όπως και το τοπικό. Σ’ αυτό αντέδρασε ο Δ. Κοντονής, γιατί όπως τους ενημέρωσε, ο χώρος ανήκει σε ιδιώτη και δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει έργα.

Εκεί υπήρξε μια κόντρα Κοντονή - Βάση. Ο Κοντονής τόνιζε ότι δεν μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε παρέμβαση αφού με απόφαση του Αρείου Πάγου ανήκει σε ιδιώτη, ο αντιδήμαρχος, δήλωσε ότι περιμένουν απαντήσεις από τα αρμόδια όργανα αν μπορούν να προχωρήσουν.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο χώρος αυτός είναι η παραλία του Καβουρίου, η άμμος και μικρό τμήμα πρασίνου. Πάντα υπήρχε αντίθεση και διαφωνία ως προς την κυριότητα του κομματιού. Και η λογική, το Σύνταγμα και οι νόμοι, λέει ότι δεν μπορεί η παραλία να έχει ιδιοκτήτη! Οι παραλίες είναι res nulus, res omnium (πράγμα κανενός, πράγμα όλων).

Όσο για την απόφαση του δικαστηρίου, έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι σε δίκες δημοσίου-ιδιώτη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, περιέργως δικαιώνεται ο ιδιώτης!

Μετά το πέρας της ημερήσιας διάταξης και της άνετης συζήτησης από όλους προς όλους, ο πρόεδρος ρώτησε αν θέλει κάποιος να μιλήσει από το ακροατήριο κατ’ επανάληψιν, και μίλησαν.

Στο ακροατήριο παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ. του Δήμου, Δημ. Δαβάκης, η δημοτική σύμβουλος Ι. Δόγκα, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτ. Ελευθερίου, ο Σπ. Βαλάτας επιτετραμένος σύμβουλος του Δημάρχου, ο υποψήφιος του τοπικού Νίκος Κρέζος.

Κλείνοντας ο πρόεδρος ζήτησε από τον αντιδήμαρχο, να τους δοθεί ένα πλάνο των διαφόρων εργασιών, και βάθος χρόνου, του πότε και τι μπορεί να γίνει.

Εργα συλλογής ομβρίων θα ξεκινήσουν στη Βουλιαγμένη από τον Ιανουάριο και θα γίνουν εκτροπές κυκλοφορίας σε διάφορες οδούς και γι’ αυτό, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, δεν θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους.

Να θυμίσουμε ότι το σύνολο του Τοπικού Συμβουλίου, αποτελείται από τους: Κοκολέτσος Γεώργιος, (πρόεδρος), Σκουλάξενου Στυλιανή, Κακογιαννάκος Δημήτριος, Νανούρης Νίκος, Κοντονής Διονύσης, Ασλανίδου Ευθαλία και Σίνας Σταύρος.

Αννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος