Tην Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βάρης.

Το θέμα ήταν ένα, κλασικά πλέον, όπως και σε όλα τα τοπικά συμβούλια. Εκταφές, παρατάσεις ταφής στα Κοιμητήρια.

Γενικά, το κλίμα είχε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, δεν ξέρω γιατί, όπως και την προηγούμενη φορά που επίσης παραβρεθήκαμε σε συνεδρίασή τους.

Η πρόεδρος Ασπασία Αντωνίου αφού ήλεγξε ότι υπάρχει απαρτία, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Ο σύμβουλος Βασ. Σιαμέτης ζήτησε το λόγο και έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό του Δήμου για τον καθαρισμό των φρεατίων πριν τη μεγάλη βροχή.

 

Το γεφύρι της ...Αρτας στη Βάρη

Ακολούθησε η σύμβουλος Αγγελική Γκόγκου, η οποία αναφέρθηκε σε ένα προαναγγελθέν ατύχημα, που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στην οδό Δημητσάνης και Ρ. Βλαχοπούλου, κοντά στην ταβέρνα “Λεύκες”, στη Βάρη, όπου ο δρόμος έχει ένα γεφυράκι, γιατί περνάει ρέμα, αλλά το γεφυράκι είναι ...μετέωρο. Ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση και αν βρέχει και δεν ξέρεις την περιοχή, ...πέφτεις μέσα!

Η Α. Γκόγκου, το επισκέφθηκε, όπως είπε, και ευτυχώς ο ιδιοκτήτης της ταβέρνα “Λεύκες” που βρίσκεται κοντά είχε βάλει κορδέλα για να μην περνούν οι οδηγοί. Τόνισε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα, και επεσήμανε ότι από τύχη δεν έχει πνιγεί άνθρωπος και ζήτησε να παρέμβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Βάσης, που παρευρισκόταν στο Συμβούλιο, απάντησε ότι το γεφυράκι έχει πρόβλημα από το 1993, με τις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή, που το πήρε το ρέμα και έμεινε έτσι!!! συνέχισε.

«Δεν πρόκειται να φύγει. Εχουμε βάλει βάσεις. Πέρυσι είχε φύγει τελείως και το φτιάξαμε», απάντησε και τόνισε ότι σ’ όλη την οδό Αιγαίου τυχαία δεν χάθηκε (μέχρι σήμερα) άνθρωπος και σε πολλούς άλλους δρόμους της Βάρης που γίνονται ποτάμια με τη βροχή.

Ενημέρωσε δε, ότι με απόφαση της κυβέρνησης, θα τοποθετηθούν πινακίδες σε όλους τους δρόμους που μεσολαβούν ρέματα!

 

Λογοκρισία και ποινικοποίηση

Στη συνέχεια η πρόεδρος κράτησε την εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ στα χέρια της και διάβασε ένα άρθρο του συμβούλου Βασίλη Σιαμέτη. Στη συνέχεια λογόκρινε το κείμενο αράδα - αράδα, επιτιμώντας τον σύμβουλο γιατί το έγραψε. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να του πεί ότι “ξέρουμε ποιος σας τα γράφει”.

Και αναρωτήθηκε δεν ξέρει (ο Σιαμέτης) την τελευταία εβδομάδα πριν ψηφίσει ποιες ήταν οι αρμοδιότητες του τοπικού;

Ο Β. Σιαμέτης, απάντησε, ότι οι αρμοδιότητες ήταν άλλες και τις άλλαξε ο νόμος τον Αύγουστο (με τη νέα κυβέρνηση) και είναι έτσι, όπως το έχουμε τονίσει σε προηγούμενο φύλλο μας. Ο νόμος “Κλεισθένη” έδινε αυξημένες αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια, τις οποίες πήρε πίσω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φοβούμενη τη λαϊκή συμμετοχή και τους άφησε μόνο τις εκταφές και τις παρατάσεις ταφής στα νεκροταφεία.

Η Α. Γκόγκου αντέδρασε ζητώντας το λόγο, τον οποίον η πρόεδρος αρχικά αρνήθηκε και στη συνέχεια της τον έδσσε μόνο για δύο λεπτά!

“Τι κάνουμε εδώ δικαστήριο”, απόρησε ο Α. Γκόγκου και συνέχισε, “Ποινικοποιείται τις απόψεις;” “Είναι θέμα συμβουλίου ένα άρθρο; Είναι μία διαφορετική άποψη”.

Διεμείφθη ένας έντονος διάλογος και η συνεδρίαση έληξε, αφήνοντας πολύ κακές εντυπώσεις για τον τρόπο συνεδρίασης του τοπικού, σε αντίθεση με αυτό που εισπράξαμε στο τοπικό συμβούλιο της Βουλιαγμένης.

Η πρόεδρος, δεν έχει αντιληφθεί, ότι το τοπικό συμβούλιο έχει την έννοια της καλής γειτονίας, της συμμετοχής του πολίτη, για να μην αποκοπεί από το χώρο του, με τις συνενώσεις, άλλο αν αυτό πολλούς αιρετούς τους ...τρομάζει. Εκεί όμως φαίνεται η ικανότητα ενός ηγέτη.

Δεν κυβερνιέται με το φόβο και με γκεμπελικές μεθόδους ο λαός.

Η σύνθεση του τοπικού:

Ασπασία Αντωνίου, Παππάς Παναγιώτης, Δρόσος Χαράλαμπος, Κούτρας Φώτης, Μελέτη Ελίνα, Σκούρτη - Τσόκανου Λαμπρινή, Τριφυζά - Τζήλιου Χαρά, Τσολομύτης Παντελής, Σιαμέτης Βασίλης και Γκόγκου Αγγελική.

Aννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 170 guests και κανένα μέλος