Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το Καβούρι, σήμερα περίπου από τις 10 το πρωί, διότι συνεδριάζουν οι Πρυτάνεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) στο ξενοδοχείο Divani.

Oι Φοιτητές που αντιδρούν στα μέτρα που επιθυμεί να περάσει η κυβέρνηση, αντιδρούν αφενός στην κατάργηση του ασύλου, που το’ χει ψηφίσει και στην ισοτιμία των ιδιωτικών κολεγίων με τα Α.Ε.Ι. (Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από το “παράθυρο”)

Γι’ αυτό και προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε οδομαχίες με τα MΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων και γκλομπς. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν τραυματισμοί. Το μοντέλο Εξαρχείων μεταφέρεται στη Βουλιαγμένη!

Από το πρωί δεχθήκαμε σωρεία τηλεφωνημάτων από δημότες και πολίτες, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, αφού το ρεύμα κυκλοφορίας προς Βουλιαγμένη και οι γύρω από το ξενοδοχείο δρόμοι, είχαν κλείσει, καθώς και οι δρόμοι της ευρύτερης περιοχής γύρω από το ξενοδοχείο.

Το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων ξεκινούσε από το Δημαρχείο της Βούλας μέχρι τη διασταύρωση της Λεωφ. Βάρης, όπου γινόταν εκτροπή των αυτοκινήτων προς Βάρη.

Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε, αλλά η προσπάθειά μας απέβη άκαρπη. Επιπλέον προσπάθειά μας να πληροφορηθούμε «τι συνέβαινε» ώστε να ενημερώσουμε ανησυχούντες και διερωτώμενους πολίτες, απέβη επίσης άκαρπη.

 

ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΕΝ ουδείς!!!

Ούτε ο Δήμος, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, ούτε το Αστυνομικό τμήμα (αξιωματικός υπηρεσίας). Το μόνο που «γνώριζε» ήταν αυτά που γνωρίζαμε κι εμείς, από την μακρόθεν αυτοψία μας και ταλαιπωρία μας: ότι είναι κλειστοί οι δρόμοι, ότι συμβαίνουν «έκτακτα περιστατικά» χωρίς να μας πουν ποια – κι ότι όταν τελειώσουν, οι δρόμοι θα ανοίξουν!

Εν τέλει με επίμονη διερεύνηση και από πληροφορίες μάθαμε ότι συνεδριάζουν στο «Ντιβάνι» οι πρυτάνεις των Α.Ε.Ι. και ότι πλήθος φοιτητών που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και ...εισέπνευσαν τα γνωστά χημικά που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής.

Γιατί; Το «γιατί» προφανώς δεν δικαιούνται να το πληροφορηθούν οι υπήκοοι του Δήμου ΒΒΒ και της «ευρωπαϊκής δημοκρατίας» μας!

Ο Λουδοβίκος αναβιώνει. “Car etais mon plaisir” (γιατί ήταν ευχαρίστησή μου) κι επί το σύγχρονο ελληνικό: Γιατί έτσι μου γουστάρει!

Το Αστυνομικό κράτος αναβιώνει και η Τουρκία τρίβει τα χέρια της, ενώ η κυβέρνηση ανοίγει εσωτερικά μέτωπα. Επικίνδυνη ασχετοσύνη!

Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση των πρυτάνεων θα συνεχιστεί και το Σάββατο 30/11 και πιθανόν να είναι πάλι κλειστοί οι δρόμοι.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 guests και κανένα μέλος