Ως γνωστόν - και με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμφισβητηθούν, ο κύριος όγκος των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών εισέβαλλε στην χώρα μας επί οκταετίας Σημίτη, όχι μόνο για να προσφερθεί φθηνό εργατικό δυναμικό στους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, που εκτός των άλλων είχαν αναλάβει και τα χρυσοτόκα και τριπλοπληρωμένα Ολυμπιακά έργα, ούτε μόνο για να κσταγραφούν εν όψει εντάξεως στην Ο.Ν.Ε., οι πλαστοί δείκτες μιάς άνευ παραγωγικών επενδύσεων ψευδο-ανάπτυξης, αλλά κυρίως για άλλα, εξωελλαδικού ενδιαφέροντος αίτια που θα απαιτούσαν περίπου την μισή έκταση της εφημερίδας για να περιγραφούν...

Τι δήλωναν υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν 10 χρόνια

 

Ως γνωστόν - και με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμφισβητηθούν, ο κύριος όγκος των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών εισέβαλλε στην χώρα μας επί οκταετίας Σημίτη, όχι μόνο για να προσφερθεί φθηνό εργατικό δυναμικό στους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, που εκτός των άλλων είχαν αναλάβει και τα χρυσοτόκα και τριπλοπληρωμένα Ολυμπιακά έργα, ούτε μόνο για να κσταγραφούν εν όψει εντάξεως στην Ο.Ν.Ε., οι πλαστοί δείκτες μιάς άνευ παραγωγικών επενδύσεων ψευδο-ανάπτυξης, αλλά κυρίως για άλλα, εξωελλαδικού ενδιαφέροντος αίτια που θα απαιτούσαν περίπου την μισή έκταση της εφημερίδας για να περιγραφούν.

Παρουσιάζει, επομένως, εξαιρετικό ενδιαφέρον να ανασύρουμε από την λήθη κάποιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών των κυβερνήσεων Σημίτη, αλλά και δημοσιεύματα προσκείμενων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εφημερίδων για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης τότε, δέκα χρόνια πριν, που ο αριθμός των λαθρομεταναστών ήταν βέβαια μικρότερος του ανομολόγητου σημερινού, τον οποίο η Eurostat με ανακοίνωσή της τον Ιούνιο του 2008 υπολόγιζε ως υπερβαίνοντα τα 3 εκατομμύρια. (138.000 μόνο οι καταγραφείσες από το Λιμενικό αφίξεις για το 2007).

Πιστεύω ότι εν είδει προλόγου στις τότε υπουργικές ομολογίες αξίζει να προηγηθεί μιά συνοπτική σταχυολόγηση επισημάνσεων του καθηγητή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Α. Σαρρή, από δημοσιευμένη στις 18-1-1998 έρευνά του, στην Ελευθεροτυπία:

«Για κάθε 5 λαθρομετανάστες που βρίσκουν δουλειά, 2 Έλληνες χάνουν τη δική τους».

«Τα χαμηλά μεροκάματα των λαθρομεταναστών έγιναν αιτία να χάσουν την δουλειά τους πολλοί ανειδίκευτοι Έλληνες εργάτες, με αποτέλεσμα την ανισοκατανομή εισοδήματος».

«Το φτωχότερο εισοδηματικά 37% των Ελλήνων γίνεται φτωχότερο εξ’ αιτίας των λαθρομεταναστών».

«Η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών προκάλεσε μείωση του μέσου όρου των αμοιβών των εργαζομένων κατά 6%».


Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Εθνικής οικονομίας:

«Τέλος, υπάρχει το μείζον πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών. Ότι προστέθηκαν 500.000 νέοι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό μας δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στην ανεργία. (Ο υπολογισμός από τον Γιάννο Παπαντωνίου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα του 1999 σε 500.000 προκάλεσε μπαράζ ειρωνικών σχολίων στον Τύπο, τόσο εις βάρος του, όσο και εις βάρος της Βάσως Παπανδρέου που μήνες αργότερα ανέφερε δημόσια τον ίδιο αριθμό. Με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά, ο Ανωμερίτης να μιλάει για 800.000 και άλλα κυβερνητικά στελέχη για 1.000.000...το πολύ!!!. Στο πρώτο τεύχος του 2000, της τριμηνιαίας έκδοσης που η Ε.Ε. κυκλοφορεί σε όλα τα κράτη-μέλη, οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα υπολογίζονταν να έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000, με μόνο τους Αλβανούς να κυμαίνονται σταθερά γύρω στο 1.000.000!, και συνεχίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου... “Δεν συμφωνώ ότι οι δουλειές των οικονομικών μεταναστών είναι δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες». (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 3-6-1999).

Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην πρόεδρος της Βουλής:

«Αντί να κλείσουμε, ανοίξαμε τα σύνορα στην ανεξέλεγκτη είσοδο κάθε ξένου. Ποιός μπορούσε τότε να φανταστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια, σε 10 εκατ. πληθυσμό θα είχαμε 1.000.000 ξένους, (σ.σ. «τσιγκούνικη» και η δική του εκτίμηση, αλλά διπλάσια σε αριθμό λαθρομεταναστών από αυτήν που 25 μέρες νωρίτερα είχε δημοσιοποιήσει ο Γιάννος Παπαντωνίου) με επιπτώσεις από την έξαρση της εγκληματικότητας, μέχρι την διόγκωση της ανεργίας». (Τα Νέα, 28-6-1999).


Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, πρώην υπουργός Εργασίας:

«Η συμβολή των λαθρομεταναστών στην κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας κατά τον τελευταίο χρόνο ήταν μόνο 0,3% ».!!! (σ.σ. προφανώς στην πρεμούρα του να αποδείξει ότι δεν έτρεχε τίποτε, ο κ. υπουργός δεν συνειδητοποίησε ότι το «μόνο» του σε απλά μαθηματικά σήμαινε ότι τότε (1998-1999) το 25% της αύξησης της ανεργίας οφειλόταν στους λαθρομετανάστες). - (Τα Νέα, 29-7-1999).


Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, πρώην υπουργός Δημ. Τάξεως:

«Η απασχόληση παράνομου, αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, υπό συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας στις κατηγορίες των νέων και των γυναικών, εμποδίζει την εξάντληση των υφισταμένων αποθεμάτων ημεδαπού εργατικού δυναμικού και διευρύνει το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων. Γίνεται σαφές ότι η παράνομη απασχόληση των αλλοδαπών εργαζομένων αποτελεί μέρος του προβλήματος που επηρρεάζει την ελληνική αγορά εργασίας και ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών».

(Οικονομικός Ταχυδρόμος, 30-12-1999).

Αξιέπαινες αυτές οι εκρήξεις ειλικρίνειας σε στελέχη μιάς κυβέρνησης που παρακολουθούσε με την απάθεια αγάλματος τους λαθρομετανάστες να κατακλύζουν την Ελλάδα. Όπως ακριβώς πράττουν και οι νεο-δημοκράτες συνεχιστές όλων των ευκλεών παρακαταθηκών των κυβερνήσεων Σημίτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 177 guests και κανένα μέλος