Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, στο Σεράφειο Ιδρυμα, 8.11.19, προκειμένου να εκλέξουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια. Εγγεγραμμένοι βρέθηκαν 300. Ψήφισαν οι 293, έγκυρα τα 292, ένα λευκό και ένα άκυρο.

Στην Αττική (ΠΕΔΑ) πρώτη δύναμη ήρθε η «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» προσκείμενη στη Ν.Δ. με πρώτον σε ψήφους 100, το Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος γίνεται και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ. και δεύτερο σαν υποψήφιο πρόεδρο το δήμαρχο ΒΒΒ Γρ. Κωνσταντέλλο με 69 ψήφους.

Το ψηφοδέλτιο «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής», έλαβε 149 ψήφους και κατέλαβε 13 από τις 25 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με πρώτον σε ψήφους (100) το Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο.

Από τους δημάρχους της Ανατ. Αττικής εξελέγησαν ως σύμβουλοι, οδήμαρχος ΒΒΒ, Γρηγ. Κωνσταντέλλος με 69 ψήφους, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, με 60 ψήφους και ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης με 42 ψήφους.

Επίσης εξελέγησαν στην παράταξη της πλειοψηφίας (Ν.Δ.), Γιάννης Φωστηρόπουλος (Παλαιού Φαλήρου με 61 ψήφους), Αναστάσιος Μαυρίδης (Λυκόβρυσης – Πεύκης με 56 ψήφους), Βασίλης Ζορμπάς (Αγ. Παρασκευής με 44 ψήφους), Γιάννης Κωνσταντάτος (Ελληνικού – Αργυρούπολης με 35 ψήφους), Γιώργος Τσίρμπας (Αγ. Αναργύρων – Καματερού με 35 ψήφους) και Γιάννης Ζορμπάς (Αίγινας με 30 ψήφους).

Δεύτερη ήρθε η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον τέως πρόεδρο της ΠΕΔΑ και Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, που έλαβε 50 ψήφους και κατέλαβε 4 έδρες. Από δημάρχους εξελέγη ο Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου.

Ακολούθησε η “Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία” (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), ο Κατωπόδης Γρηγόριος (Δήμαρχος Βύρωνα), με 31 ψήφοι και 3 έδρες

Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. με επικεφαλής τον Ζενέτο Νικόλαο, Δήμαρχος Δήμου Ιλίου έλαβε 30 ψήφους και κατέλαβε 3 έδρες, ακόμη έναν δήμαρχο, τον Τζουλάκη Σταύρο, Δήμου Νέας Σμύρνης

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ έλαβε 19 ψήφυς και κατέλαβε 2 έδρες, από τους πρώην δημάρχους, Σίμο Ευάγγελο, Δήμο Πετρούπολης και Σταμέλο Ηλία, Δήμο Καισαριανής,

Για την εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εξελέγησαν από το Δήμο Παλλήνης ο Νεκ. Καλαντζής, από το Δήμο Λαυρεωτικής ο πρ. δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού και από το Δήμο Σαρωνικού ο πρ. δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης.

Από το Δήμο ΒΒΒδεν εξελέγη κανείς από τους τρεις υποψήφιους δημ. συμβούλους: Μ. Φουρναράκη, Δ. Γεωργιάκος και Μ. Δασκαλάκης. Και αυτό δεν έχει καλή απήχηση για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής.

Η ήττα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, πέφτει βαριά στους ώμους του, γιατί είχε ρίξει μεγάλο βάρος σ’ αυτή την εκλογή, (αν και δεν πήρε λίγους σταυρούς), τόσο που είχε δηλώσει ότι αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, θα παραιτηθεί.    

Αννα Μπουζιάνη

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 448 επισκέπτες και κανένα μέλος