Απορρίφθηκαν, από το ΣτΕ, οι Περιβαλλοντικοί Οροι για το τσιμέντωμα του Ποδονίφτη

Σταθμό κατά των περιβαλλοντοκτόνων πολιτικών Κυβερνήσεων και Περιφερειών αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ακύρωση (6.11.19) της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αναφορικά με το έργο ολικού τσιμεντώματος των τελευταίων 770 μέτρων φυσικής κοίτης του Ποδονίφτη, από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτE), αποτελεί σταθμό στην κατεύθυνση του τελικού ενταφιασμού των περιβαλλοντοκτόνων πολιτικών δεκαετιών, ως προς την διαχείριση ποταμών, υγρότοπων και ρεμάτων.

Την απόφαση χαιρετίζει η «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής», η οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων: Ο κύβος πλέον ερρίφθη. Ήλθε η ώρα για την δραστική αλλαγή πορείας της Πολιτείας - Κυβέρνησης και Περιφερειών - ως προς την εφαρμογή των σχετικών κοινοτικών οδηγιών, την επακόλουθη αναθεώρηση της νομολογίας της χώρας και την επιμελή υιοθέτηση των πρακτικών που απορρέουν από αυτές και οι οποίες εφαρμόζονται με επιτυχία στην λοιπή Ευρώπη.

Υγρότοποι, ποτάμια και ρέματα αποτελούν φυσικό κεφάλαιο, αδιαπραγμάτευτο συλλογικό αγαθό και εργαλείο βιώσιμης ευημερίας και αποτελεσματικής πολιτικής ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Και οι μόνοι τρόποι διαχείρισής τους δεν είναι άλλοι από εκείνους της διατήρησης ή και επαναφοράς της «φύσης», της προστασίας ή και της ανάκτησης της οικολογικής τους ακεραιότητας, αποκλειστικά και μόνο μέσω των μεθόδων της φυσικής μηχανικής. Για την εναρμόνιση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την υγεία του περιβάλλοντος και την υψηλή ποιότητα ζωής του σκληρά φορολογούμενου πολίτη.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 476 guests και κανένα μέλος